Отидете към основна версия

14 998 9

Български строители към Азербайджан (ВИДЕО)

  • строителство-
  • баку-
  • азербайджан-
  • форум

Азербайджан, и по-специално Баку, е една от държавите, в които строителният бум престои. Докато на Запад и зад Океана, кризата продължава да се отразява негативно върху сектора с недвижими имоти, а на Изток, главно в Китай, се опитват чрез законодателни марки да ограничат възникването на имотен балон, в Баку създават грандиозни планове за изграждане на пътна инфраструктура, жилищни, офис и търговски сгради, ново пристанище. Предвиждат се вложения и в създаването на първия курорт със зимен и летен туристически център „Шах даа”. Друг мащабен проект е Baky white city.

В реализирането на всички тези проекти България може да вземе участие. Това е новината от проведения днес българо-азербайджански форум в Баку. В него взеха участие 12 от най-големите български строителни компании, начело с Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройство. От страна на домакините присъстваха над 30 фирми.

„Отчитаме наличието на потенциал за развитие на дългосрочно партньорство в широк кръг области от взаимен интерес. За нас представляват особен интерес азербайджанските проекти, в които могат да се включат български компании като изпълнители или подизпълнители”, посочи Павлова. „За нас представлява интерес и новият олимпийски стадион в столицата ви и как българския бизнес може да участва в неговото изграждане”, допълни тя.

„Азербайджан е една от най-бързо развиващите се страни. Очаквам след днешния бизнес-форум на следващия вече да отчетем положителни резултати”, каза Ниязи Сафаров, заместник-министър на икономиката на Азербайджан. Той напомни, че световната икономическа криза не се е отразила на Република Азербайджан.

От българска страна в бизнес форума участие взеха Камарата на строителите в България, както и представители на „Главболгарстрой”, „Трейс груп холд”, „ПСТ холдинг”, „Евро алианс инженеринг”, „Енергоремонт холдинг” и други.

Как трябва да изглежда Baku white city?

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пазар, на който цените се стабилизират

    С 0.5% са поскъпнали жилищата в Баку през месец юли спрямо юни тази година. В сравнение с началото на 2018-а обаче се отчита поевтиняване в рамките на ...
    20.08.2018
    1 869
    0
  • Баку засенчи славата на Дубай (видео)

    Строителството на комплекса, в който ще бъде разположена най-високата сграда в света, започна. Небостъргачът е част от мегапроект на стойност 100 м ...
    12.04.2012
    33 997
    38