Last news in Fakti

12 Април, 2012 09:31 33 982 38

Баку засенчи славата на Дубай (видео)

  • баку-
  • дубай-
  • небостъргач-
  • проект-
  • инвестиции-
  • имоти

Строителството на комплекса, в който ще бъде разположена най-високата сграда в света, започна. Небостъргачът е част от мегапроект на стойност 100 млрд. USD, който трябва да бъде реализиран през следващите 15 години. Височината му е 1050 метра. Ще се състои от 189 етажа и ще бъде пусната в експлоатация след седем години. Инвестицията само в тази сграда е на стойност 2 млрд. USD.

Azerbaijan Tower е част от грандиозен проект, който ще даде живот на 7-километрова брегова зона на Баку. Без съмнение проектът може единствено да се сравнява с Дубай. Разликата е в това, че след като бъде реализиран, емирството вече няма да е единствената имотна перла в света.

Общото между Баку и Дубай е, че и в двата града са превръщат в делови центрове за съответния регион. Предприемачите от цял свят все повече се насочват към тях, а най-добрите архитекти на планетата се надяват някога да бъдат поканени да построят сграда.

За да прилича колкото се може повече на Дубай, в Баку планират да изградят и изкуствени острови – Khazar Islands. Те ще бъдат поетапно застроявани с жилищни, офисни и търговски обекти. Плановете са там да могат да живеят и работят 1 милион души. Ще има 150 училища и 50 болници. Авторите на проекта са помислили и за любителите на спорта. Освен множеството спортни комплекси ще има и писта от Formula 1.

Система от мостове и автомагистрали ще свържат този мин град с центъра на Баку.

Azerbaijan Tower трябва да е готова през 2015 г., а целият комплекс се предвижда да е напълно завършен през 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оео

    1 4 Отговор
    Безумни тъпаци с пари, които може би не са и толкова за да позволят реализация на проекта.
  • 2 Стоян Тодоров

    1 3 Отговор
    tozi mini grad ot 1 milion choveka :dddd
  • 3 realist

    7 0 Отговор
    Tъпаци сме ние, защото за 50-60 години не успяхме да направим една магистрала и да си оправим поне столицата.
  • 4 Наско

    3 0 Отговор
    хората поне правят нещо,а ние само знаем да плюем и ка кажем че са безумни-кето не е вярно.Безумни са нашите държавни глави понеже мислят само как да крадат.И след 20 години пак ще сме на същото ниво!Които му работи главата изчезва от Бг.
  • 5 Петродолар

    5 0 Отговор
    Ако не разполагаха с пари от петрол и газ щяха да бъдат като останалите екс републики: Киргистан, Таджикистан. Там само кози развъждат. А ония от Дубай щяха да приличат на Йемен. 100% ресурсни държави без какъвто и да е потенциал. Всичко значимо там се прави от чужденци. На родените с късмет -ЧЕСТИТО !
  • 6 българче юначе хахаха

    4 0 Отговор
    Аз немога да разбера 6мл населениесте от различни етности обаче неможахте да оправите пътищата и лошия вид на сградите и болниците!!!! То циганите крадат крадат ама българите крадат милиардиии!!!!! Затова несе оправяте ат 681г.
  • 7 илия

    0 0 Отговор
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=473352
  • 8 кик

    3 0 Отговор
    до 6 много добре го каза....тук няма оправия нито в близко нито в дале4но нито в много дале4но бъдеще
  • 9 Българка

    3 3 Отговор
    Боже господи !!! 5 ви го каза !!! И ние тука ако имахме такива ресурси до сега да сме .. ехее ! Още повече ,че от години се опитват да ни зартрият от земята ,но не успяват ! Аз си обичам родината и една лоща дума не казвам ... боли ме "другите които нещо правят" !!! Аз съм тук и сега и не ми пука ! Намерила съм си разбота ,живея си и помагам на който мога ! И не ме срам и нямам комплекси и наранено его , нека всички бъдем щастливи , а мързеливите същества като кик и всички други които само плюят , а не вземат да се разкарат от България и да спрат да зловонничат с обиди - ВЗЕМЕТЕ се разкарайте ! Мислите си ,че сте умни и велики като се обръщате срещу себе си и народа си , като гледате само проблемите и знаете конспирациите .. хаха смешници .. абе живейте бе будали , квото искате правете и където искате ходете само млъкнете с плюенето ,че се изтърка и е жалко :) Хайде светли празници !

    Коментиран от #14

  • 10 до 9

    2 3 Отговор
    хаха ама за вас господ нема нема нема хахахах кви празници бе?неверници и антихристи?за вас празниците са само когато трябва да се яде пие и гуляйства и да показвате ц...те си по кръ4мите.....като си толкова вярваща "християнка" защо не идеш да дариш заплатата си за децата без семейства? да дадеш 50 лева на просяка пред църквата или улицата?ама веднага си викаш да не съм луда да ги дам или ама той ше ги изпие...негова си е работата какво ще ги направи тези 50 лева може и да ги скъса но актът на даването ти няма да го направиш защото страдаш от предрасъдъци...и хора като мен много добре осъзнават много неща и затва плюят а не като тебе равна и бездушна и примирена към си4ко......абе той господа на който така "силно му се молите и вервате" ви гледа от някъде и затва сте на тоя хал......КИК

    Коментиран от #13

  • 11 кик

    3 0 Отговор
    добре 4е м....листан не разполага с такива ресурси защото щяхме да сме свидетели на още по малоумни гледки и изцепки и действия на родните робовладелци
  • 12 булгар табак

    4 0 Отговор
    Българко ние говорим истината!!!! Излез малко от вкъщи и се разходи в страната и ще видиш какви пътища има! Защо няма пътища,защото крадете от всякаде милиарди.Ако имахме ресурси хахаха не ставайте смешни ами германия ресурдили има или англия или полша или испания или италия хахаха само говорите!!!!!приказки на децата!!!!!
  • 13 иванчо

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "до 9 ":

    @10 Добре го каза
  • 14 стилиян

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българка ":

    @9 еми като ти боли отивайъ да те оправят !!!!ко ми пука къдеси!!
  • 15 varna

    5 0 Отговор
    българке маи не си чела приказката царят е гол.
    до уши си в л...та и си ги запушила и неискаш и да чуваш и да знаеш за това.
    отвори си очите за да видиш мизерията около теб, или като се приберш в раширената си панелна гасониера в лулин 17 обзаведена с икеа, не ти пука какво става навин, или пък си свикнала с мизерията и просто не я забелязваш.
    когато някои ти казва итината това не го прави по макло българин по скоро обратното, трябва да може да видиш проблемите за да ги оправиш, а те в българия са много могат да се оправят но няма да стане.
  • 16 АЖАИЖ

    3 1 Отговор
    Повечето от вас не зная май , че Азербайджан е държава с по-нисък доход на човек даже и от Б-я и че тия разходи за такава държава са си пълно безумие , а даже и за богати държави са безсмислени.
  • 17 боби

    3 0 Отговор
    азбейджан има петрол и газ.И минимална работна заплата 50 евро на месец.Извинявай
  • 18 Българката :)

    2 1 Отговор
    Хаха колко сте смешни ! Кой ти каза ,че не помагам ... не съм богата ,но помагам !!! Да не мислите ,че не си изработвам парите бее !!! да признавам си .. не съм много вярваща ,но празнувам Великден и Коледа .. семейни празници са ! Проблеми има , навсякъде ги има , бедна държава сме , ама с вашия мозък и отношение няма да се оправим , трябва да сме позитивни . Аз не съм израстнала в богато семейство ,но съм се трудила ясно !? Кво ми дреме за пътищата , излезте на протест , аз кола не карам !!! Всичко е от вас , и не е щото българите не са кадърни , а защото са уплашени и мрачни . Когато поколението на комунизма отмре , може да се случат истинските промени . Плюс тва е.аси , оценявайте каквото имате ще ви невиди и простите лакоми хора ! Кик ... честно бе човек ..ти си най-обезумелия и неудовлетворен човек ! Аз ако съм развнодушна то ти си локва от кръв стичаща се от г... от на някой който се напъва да изрече някви глупости !!! Напротив - ходя по домовете ,чистя градинки , пълня дупки с чакъл ,звъня по общини , помагам на просяци обаче зависи -естествено ,че имам няма да ги дам на някакъв пияндурник , естествено ! Моя си работа пък е дали ще му дам ! Аз съм на 18 години студентка и с позитивизъм и усмивка вървя нагоре ,пък вие освен да ви пожелая да намерите хармония друго няма да ви казвам ! Един човек да защити България и хората от М...листан се обаждат .. вие сте тази мистериозна нация м...листанци ;) Аз съм от България на Ботев , Левски и Каравелов ; На добрите хора ! Аз мизерията я виждам ,но съм я виждала в по-големи мащаби и в чужбина , но виждам и красотата ... абе аз повече тук няма да пиша , само негативни и злобни хорица пред които да се оправдавам що обичам България .. ;)

    Коментиран от #20

  • 19 max

    1 1 Отговор
    какви проблеми имате па вие бе :) радвайте се не живота аз др ден отивам в Маями :)
  • 20 хей българке

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българката :)":

    @18 Защо нети пука за пътищата знаешли колко хора в България умират заради пътищата,тези хора плащат данъци и винетки къде отиват тези пари,лесно е да кажеш аз не карам!!! Значи и ти не мислиш за М....листан,по твоята логика.
  • 21 varna

    1 1 Отговор
    българке начина по които се изразяваш си личи че си отраснала в м....листан,ако беше от поколението на комунизма щеше да говориш по друк начин.
    тогава имаше култура,въспитание и нямаше чалгаджиики .
    и не пиши повече тук, това е форим за имоти а ти нямаш такива и не ти пука.
  • 22 varna

    1 0 Отговор
    а и още нещо, довечера да не забравиш да хвуркиш един гюбек в чалгаджииницата,че Ботев , Левски и Каравелов да се обърнат в гроба като те видят каква истинска българка си.
    и моляте по позитивно няма да се излагаме я, и пак ще си говорим след 10 години като си с две деца в панелната босониера и те удари безпаричието.
    само да не ти се случи подобно нещо, че ще ти се изпари оптимизма и ще плачеш за комунизама, както викаше тошо.
  • 23 Владо

    1 0 Отговор
    Хубаво е да си оптимист, но е факт, че тук имаме ресурси. И то много. И до момента не само, че не сме извлекли полза от тях, но и сме ги съсипали. Ресурси не са само петрол и т.н. Това е лесният път, за простите хора. Тук е имало, а и все още има други ресурси. Природа, култура и т.н. Все неща, които могат да донесат мноооого приходи без да съсипят околната среда. Ама трябва мислене и умерена, а не бегранична като нашата, алчност. Та ако имахме петрол - щяхме да сме още по-зле. Виж статистиката за спечелилите от Тото и ми кажи колко от тях са успели да оползотворят парите.
    П.С. Ако тия, дето плюят се разкарат от държавата, ще останат само тези, които са доволни от нея. А това ще са :
    ТИМ-аджиите
    Простите тарикатчете и кифлите им
    Пълните непукисти
    Клошарите, на които не им пука за икономиката, щото са си бездомни
    Ментално изостаналите
    И някои перманентно предрусали хора.
    Защото без плюещите всеки ще плува по течението. А то, както знаем от обща култура и малко физика, не върви нагоре. НИКОГА!
  • 24 Владо

    1 0 Отговор
    Хубаво е да си оптимист, но е факт, че тук имаме ресурси. И то много. И до момента не само, че не сме извлекли полза от тях, но и сме ги съсипали. Ресурси не са само петрол и т.н. Това е лесният път, за простите хора. Тук е имало, а и все още има други ресурси. Природа, култура и т.н. Все неща, които могат да донесат мноооого приходи без да съсипят околната среда. Ама трябва мислене и умерена, а не бегранична като нашата, алчност. Та ако имахме петрол - щяхме да сме още по-зле. Виж статистиката за спечелилите от Тото и ми кажи колко от тях са успели да оползотворят парите.
    П.С. Ако тия, дето плюят се разкарат от държавата, ще останат само тези, които са доволни от нея. А това ще са :
    ТИМ-аджиите
    Простите селски тарикатчете и кифлите им
    Пълните непукисти
    Клошарите, на които не им пука за икономиката, щото са си бездомни
    Ментално изостаналите
    И някои перманентно предрусали хора.
    Защото без плюещите всеки ще плува по течението. А то, както знаем от обща култура и малко физика, не върви нагоре. НИКОГА!
  • 25 ТНТ - ДО ВЛАДО

    1 0 Отговор
    ЕВАЛАТА ВЛАДЕ КАЗА ГО АМА ТОЧНО НА МЯСТО ! БРАВО !!!
  • 26 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    dosta triabva dase napanat za da dostignat Dubai
  • 27 Българка

    0 0 Отговор
    Варна - мойто момче ...АМА МНОГО СИ ПРОСТ ! как може да пишеш друК и куп други грешки и да ме поучаваш мен ???! Ето за това сме на тоя хал ! Абе гледай си работата бе ! Аз не слушам чалга ,но като културен и либерален човек ,колкото и да не ми харесва не хленча , а оставям на хората собствения им избор да слушат каквото си искат ! Умствения ти капацитет е недостатъчен ,за да измислиш нещо по-ново от тиражирания и изтъркан образ на чалгаджииката !!! Погледни си поста бе ! За каква култура ми говориш бе образ ! Хаха ! Ужас!!! Не може още и да пише , ама порицава ! Вижте какво , бъдете мизерници ако искате , аз приемам чужди мнения в които няма плоски обиди и коментиране на културна основа! На Владо постът е пример за това и аз съвсем сърдечно приемам критиките и мнението му,но бих добавила , а ако ги няма такива като мен които от малко поне да милеят , да казват добра дума ??? Да вършат нещо и да мечтаят ,че ще стане по-добре??? Правилно е , няма спор "плюещите" плюят и градивно ,но защо един път не свършат нещо , или не спрат да го правят по този грозен и глупав начин ,който не виждам да променя! Ми ако сте толкова отчаяни , дайте да взривим всичко живо що е в България и тя да бъде затрита и да мирясаме всички ! навити ???? А за пътищата , бях афектирана , пука ми ! Но аз какво да направя сама , не съм шофер , но ако има протест ще изляза ! Не си отсоявате правата , а и карате като обезумели ! И на мен ми е страховите от тея статистики ,но ....
    И все пак евала на Владо - човека е културен , признавам и от мен , защото спазва добрия тон и дава ясно тезата си! А този от Варна трябва да обиди ,за да миряса !
  • 28 bubblehead

    0 1 Отговор
    Българка, правилно си го преценила Аксаковския ....... Един човек когато започва "критика" със М...галистан е просто недобронамерен, освен липсата на елементарна култура, това не е никаква критика това си е просто комплекси и безумие, по народному му се казва "скъсани чорапи". Как не ги е срам от тая порода да си поклазват дефектите на светло не е ясно!? Проблема на България днес е че няма истински голям , хроничен и нерешим проблем ... и ако има все пак такъв е че простолюдието и превъртя и тия са мнозинство и сила вече икономичекса и политическа... Ето ти ги откачалките вече повярваха че азерите имат по-високи доходи от наши вежди!? АЛО! Тая порода я има навсякъде но никъде не надхвърля и 10% от популацията, а у нас станаха мнозизнство... Тия в така наречения "нормален свят" си стоят в един ъгъл и си гризат ноктите, такива никoй не иска за приятел, такива никoй не наема за работа за такива никoй не се жени/омъжва....
    Българке не се отказвай да пишех и бъди това което си на това откачено простолюдие трябва да се дава отпор и всеки със съвест у нас е длъжен.... захстото наистина норланите хора в България изгубват ориентир и усещане за посока. Тук темата на тоя блог е че ако не ставаш за чеп за зеле и единственото което умееш да правиш е да мрънкаш няма да си купиш имот в Бояна , а по така наречения "нормален свят" още по-малко...
  • 29 Лъжеца

    1 0 Отговор
    А пък ние както ударно строим магистрали,скоро ще стигнем и Баку.Хихихи,е.ати майтапа.
  • 30 varna

    1 1 Отговор
    хеи булгарке и ние сме били на 18 и ние бяхме позитивни, ама като изядохме няколко шамара в бг и бързо ни се изпари тази позитивност.
    че за последните 22 години българия премина през такиза сътресения, които не се случиха в нито една държава в преход.
    само като си спомня, банки ли не фалираха пирамиди ли, 3000% инфлация, мутри, имотен балон, масова емиграция , наи престъпната масова приватизация, и всичко това беше направено с идеята да се изтискат и последните пари на обикновения чевек а с тях да се закупят държавните активи натрупани през социализма ( можеби не знаеш но в българия никога нямаше комунизъм) и не допуснаха чужди инвеститори, и по този начин определиха бъдещето на българия като бедна и курунпирана държава.
    и пак сред мизерията се появяват позитивно настроени хора като теб, само един съвет ще ти дам, разбирам, че не си от богато семеиство защото още си в бг, има голяма вероятност живота ти да премине в маломерно панелно жилище и да наливаш ракия и режеш салата на някои пиянде и неговите прители, но аз ти желая успех и дано направиш правелния избор за да няма съжеляване после.
    а иначе балона толкова позитивно е настроен за бг че си стои на другия краи на света и даже и не мисли да се връща.
  • 31 Иракли Иракли

    0 1 Отговор
    До ВАРНА №30
    Това творение определящо се като БЪЛГАРКА,според коментарите
    е родено да участвува в ТИМУРОВСКА КОМАНДА!Помагала на слепите,чистела градинки ,хранела бездомни кучета!Нещо като
    "Европейски проект",а ми кога си учи лекциите,сигурно е седма година студентка с тези ангажименти!ВАРНА ти си прав този САЙТ №1 е за имоти,може да има някакви отклонения,но някакво дете
    с лакирани послания към зрели и имотни хора е дразнещо!Не се
    шегувам!Незнам защо БАЛОНА толкова го е яд на теб ВАРНА!
  • 32 varna

    1 1 Отговор
    здравеи иракли, ти не си ли го разбрал балона вече, единственото което го интересува е да се вдигнат цените и да може да продаде и да се маха, че вече трябваше да предоговаря заема за къщата в калифорниа, която купи само преди 8 месеца.
    това показва колко е закъсал а иначе акъли дава на хората какда си харчат парите.
    иракли цените с лажите на балона и AXXX няма да се вдигнат, както и с ниски доходи.
    нека да ти напомня какво предизвика бума на цените преди кризата, това бяха чужданците, после ги последваха българите живеещи в чужбина и след това обикновения българин подпомогнат от банките, за сажаление този обикновен българин се оказа наи губещия както винаги.
    разбира се държавата можеше да помогне за да няма срив на пазара но от некадърници нищо не можеш да очакваш.
    сега когато липсват по горе посочените фактори и при задълбочаваща се криза, повишена емиграция, намаляващи доходи, повишение на петрола, абдикирало правителство и други и други просто не виждам светлина в тунела.
    а аз като имотен човек ме боли, че нещата се развиват така, защото имотния пазар е наи добрия идикатор за управлението на една срана, и никои не печели от ниските цени.
    но може и по лошо да е, едно време на дядо ми народната влас му е взела опсолюнтно всичко, полувин варна е на негови земи а аз, че съм загубил от цените бял кахър.
    хаиде с здраве.
  • 33 КОМПАНИЯТА

    0 1 Отговор
    До ВАРНА
    Боже..........абсолютно си прав!Пожелаваме ВИ на ТЕБ и семейството
    приятно искарване на празника и да се опитаме да бъдем по опитимисти !ИРАКЛИ
  • 34 Петър

    0 1 Отговор
    Братлета, нещо сте се отплеснали гледам(е)...
    Я пак си пуснете видеВото и се СТРЕСНЕТЕ !
    Щото от кромоли, плюнки и прочее джафканици не само че НИКОЙ не печели, не само че си ГУБИТЕ ЗДРАВЕТО, ами на всичкото отгоре - вижте какво възнамеряват да построят 'ОРАТА !
    Гледайте бе, гледайте и се запитайте - КАК ЗА БОГА АЗЕЙРБАДЖАНЦИТЕ СДОБИХА С ТОЛКОЗ СРЕДСТВА, КОГА ЗАБОГАТЯХА и НАЙ-ПАЧЕ - КОЙ ГИ ОРГАНИЗИРА (СПЛОТИ) ?
    М?

    Нещо да имате да кажете ? Кога у Българско ше се построи дори една Църква в повече ? Да не говорим за 189 етажна сграда ?
    Тук не говорим (или поне НЕ БИ ТРЯБВАЛО) - откъде ги имат кинтите ! Тук говорим КАК УСПЯХА ДА ГИ НАМЕРЯТ, ЗАДЕЛЯТ и ЗАПЛАНУВАТ ?
    Хората гледат в перспектива... докато вие още се хапете.

    Засрамете се бе ! Само мизерия я очаква България ако в нея живеят САМО такива НЕ-СПЛОТЕНИ като вас !

    Коментиран от #35

  • 35 aliens

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Петър":

    @34 go hospital,you dont ok!!!!!
  • 36 bubblehead

    1 0 Отговор
    сега когато липсват по горе посочените фактори и при задълбочаваща се криза, повишена емиграция, намаляващи доходи, повишение на петрола, абдикирало правителство и други и други просто не виждам светлина в тунела.
    -------------------------------------------------------

    Абе .... с ..... бързай да си слагаш въжето и ритай столчето немедлено! Кризата в българската икономика свърши официално през лятото на 2010 , за 2011 има около 3% ръст ( третия най-висок ръст в обединена Европа до колкото си спомням), безработицата едва стигна до средното европеско от 11-12%, а в Испания имаме 23%, в Гърция 22, в Хърватско 17%, в Македония 30%... Във излизането от кризата се видя до колко е безумно конкурентна нашата икономика та дори може да си позволи увеличение на работните заплати ( само за 3-те години на кризата с 30%) без да си развалим конкурентноста, защото през януари 2011 имаше 70% ръст на износа спрямо януари 2010, а вече минахме първото тримесечие на 2012 и сме година и половина вече на правия път.... Конкурентноста на българската икономика идва основно по три линии, най-ниските заплати ( в случая добро нещо) , най-ниските данъци и ( ах каква изненада!) най-ниски цени ( на имоти, дрехи , храна , услиги на каквото се сетиш...). Това са трите най-важни фактора за средносрочната конкурентност на всяка икономика и ние сме първенци в обединена Европа , тоест посоката се вижда е само една напред и нагоре за нашата икономика.... Ало откачалките къде я търсите катстрофата у нас бе, като сцената е сложена за да догони Европа в следващите 10-15 години !? Догоним като цени и заплати.... Отново, накратко българската икономика е излязла от кризата и се открояват ( на фона на разрушенията наоколо)конкурентните и предимства днес, тоест догонването став авсе по-сигурно... брутално конкурентна е. Отново какво друго е 70% руста на износа за януари а за цялата година 30% .... Къде я видя катастрофата бе .... с ......!? Българската икономика няма никакви структурни проблеми заради които западния свят още се мандахерца из полукриза полувъзстановяване. При нас ги няма нито задлъжнялоста, нито изкуствените високи заплати ( ако ти кажа каква е моята инеженерска заплата ще повърнеш... където тия доходи ги полуйцхават 4 български или индийски инженери , а вършат същата работа ) , нито имаме празитната корумпиранатафинансова система ( защото имаме валутен борд със прости консервативни правила) .... България е от развиващия се свят и това в случая е добро. Но нещастието и е че има тоя некачествен материал които на всяка цена държеше да си направи криза като в развития свят и сега се чуди кой му такова в гащите и защо безработицата не нам си кво... Ами ха честито! Защо не стана като в Русия , Бразилия или като в Турция , вероятно защо сме по- и престъпни от първите, по - корумпирани от вторите или половината ни население не може да чете като третите.... Защо, какво е нещастието на тая държавичка!? Стана кризата защото е дефектен материала.... , отчайващо ама няма друго добро ояснение и това отчаяние поражда репликите за "дефектния чип" на царя и за "некачествения материал" на пъдаря... Какво съвпадение и пъдаря и царя да мислят едно и също само веждите да се мислят за "вторите по интелигентност в света".... Тъжна приказка е България , тъжна за освестените хора , една съвсем тънка прослойка, за другите зомби наистина немедлено въжето и ритайте стола ....
  • 37 руснака

    0 0 Отговор
    България има потенциал, както казаха преди мен - ресурсе не са само петрол и газ. Като пример - Сингапур. те се намират на хубаво място и от това печелят пари. България също е на ключево място (според вас защо са ви приели в ЕС? заради хубавите очи ли?), погледнете Несебър и Созопол - приемущества на добра локация го разбираха дори преди 2200 години! но не и съвременни българи.... Това че държавата ви е скапана, можете да вините само правителството си и себе си
  • 38 bubblehead

    1 0 Отговор
    Руснак, критика за "скапаната държава" от руснаци не приемаме. Сещай се сам защо. Купуваи един апартамент и се брои късметлия че си намерил не скапана държава ами държава пълна с бунаци дето я разпродават бясно без пари като че няма утре ...