Отидете към основна версия

12 516 40

Пустеят жилища на обща стойност 230 млрд. USD

  • великобритания-
  • необитаеми-
  • жилища-
  • инвестиции-
  • цена

Най-много необитавани имоти има в Лондон

Снимка: Shutterstock

Броят на необитаемите жилищни имоти в Англия е 548 114, сочат данните на агенцията за недвижими имоти Benham and Reeves. Те са обща стойност 230.81 млрд. USD. Най-много празни жилища има в Лондон. Тяхната цена е 48.2 млрд. USD. Това е свързано с по-скъпите имоти в британската столица, независимо че градът се намира на четвърто място по пустеещи жилища.

Най-много необитаеми жилищни имоти има в северозападна Англия – 104 738 обекта. Следва югоизточната част – с 96 128 и Йоркшир и Хамбър – 76 191 имота.

„Отчитайки продължителността на жилищната криза и продължаващата неспособност на правителството да реши проблема с дефицита на жилища задоволявайки търсенето, е действително скандално, че такова голямо количество жилища остават необитаеми в редица английски градове. Вместо предприемачите да се борят за земя за строителство, е много по-логично да се съсредоточат върху това как да направят обитаеми вече съществуващите имоти. Броят им е едно, но ако се отчете огромната ценност, които продажбата им би донесла на икономиката, то цифрите са зашеметяващи. Това е проблем не само на Лондон, но и на цяла Англия и е време да се направи нещо по този въпрос“, казва директорът на Benham and Reeves Марк фон Грундхер.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.

Свързани новини