Отидете към основна версия

12 407 129

Къде през 2012-а поевтиняха най-много имотите

  • жилища-
  • цени-
  • global property guide

Пъстра. Така с една дума може да се опише картината на пазара на недвижими имоти в края на 2012-а. В Обединените арабски емирства, Бразилия и Хонконг годината донесе поскъпване на имотите в размер над 10%, докато жилищата в Гърция, Испания и Ирландия загубиха значителна част от стойността си.

Четири години след началото на кризата, пазарът в САЩ продължава да се възстановява. За третото тримесечие се наблюдава ръст в цените от 2.31% в сравнение с аналогичния период на миналата година, съобщава консултантската компания Global Property Guide. През годината добри индикации за възстановяване на жилищния пазар дойдоха от Дубай. Там за изминалите 12 месеца цените успяха да се повишат с 13.46%.

За Тихоокеанския регион годината също беше добра. Въпреки че в Австралия се отчете спад от 1.57% в цените на жилищата, то това понижение е най-малкото от четвъртото тримесечие на 2010-а.

В някои европейски държави се наблюдава инвестиционен интерес, който предизвика оживление на някои пазари. Цените в Ирландия отчетоха понижение от 13.17% за година. Въпреки че стойността е двуцифрена, то проследявайки цените по тримесечия, ще видим, че това е най-малкият спад от първото тримесечие на 2011-а. Ръст в цените на жилищата през 2012 г. имаше в Австрия, Германия, Турция, Исландия, Финландия и Латвия.

Изменение на цените на недвижими имоти (в%)

 

13.46

Източник: Global Property Guide

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини