Отидете към основна версия

21 260 43

Поредният български абсурд

  • русе-
  • блок-
  • вход-
  • улица-
  • липса

60 души нямат улица до блока си в Русе

Жилищна сграда без улица. Това е поредният абсурд на българското строителство. Адресът е жк „Дружба“ в Русе. Наложило се е самите те да положат фрезован асфалт върху поляната, която заобикаля блока им. В подписка настояват за нормален достъп до апартаментите си, както и за облагородяване на пространството, осеяно с дупки, прахоляк и кал. „То официално не се знае какво е – нито е паркинг, нито е улица, просто така е оставено”, коментира един от живущите в блока – Мариян Габровски.

По документи улицата е налична. Името ѝ е „Вихрен“. Мястото, обаче е пълно с гаражи. „Тук нямаше абсолютно никакъв път. В началото никой не знаеше как да влезе пред нашия блок. Обикновено се минава през гаражите. Ние имаме гараж, който е на улицата отзад и отваряме, и Гражданска защита сме викали по този начин, и "Мобил мед“, заяви Златка Паунова, цитирана от БНТ.

Години продължава вече писането на жалби от страна на живущите, но грешката при проектирането на инфраструктурата в района все още не е поправена. След като никой не им помага, в безизходицата си съседите от блока осигурили за своя сметка фрезован асфалт. Разстлали го сами, за да могат поне частично да заравнят пътя до домовете си.

Това обаче не помага много и пътят от улица "Белчинска планина“ до блок 16 в "Дружба 1“ продължава да е осеян с дупки. Хората, за да се приберат в домовете си, трябва да преминат през всичката кал и прахоляк.

Снегорините през зимата не стигат до входовете на блока, линейките също. Хората от блока са внесли поредна подписка в община Русе, с която настояват пространството пред входовете да се асфалтира и облагороди, а в близост да се изгради и площадка, на която децата им да играят безопасно.

„Мога да поема ангажимент този район да бъде предмет на проектиране в следващата година. Мога да поема ангажимент „Комунални дейности“ със собствени сили да направят частичен ремонт на съществуващите пътни връзки, да направят по-лесен достъпа от улиците до самите входове”, каза заместник-кметът по устройство на територията на община Русе. Облагородяването обаче ще се случи чак през 2023 г.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 19 гласа.

Свързани новини