Last news in Fakti

7 Юли, 2021 07:03 2 785 8

Липсата на пари превърна училище в бунище

  • русе-
  • училище-
  • бунище

Имотът е прехвърлен на община Русе

Дворът и сградата на бившото училище "Св. Св. Кирил и Методий" в кв. "Селеметя" в Русе са превърнати в бунище. Учебното заведение е закрито преди 15 години, а собствеността му е била прехвърлена на друго специализирано учебно заведение, уточнява БНТ.

Впоследствие заради серия от кражби и безстопанственост, имотът е бил прехвърлен и е трябвало да бъде използван за нуждите на общинската администрация. Преди 8 години местната власт е смятала да превърне сградата в Център на интеграция на деца и родители от малцинствен произход. За целта е трябвало да бъдат търсени пари от европрограми, но това така и не се е случило.

След като изпратихме сигнала за училището, превърнато в бунище, до община Русе, от администрацията се ангажираха да го почистят в най-скоро време. Ще помислят и да поставят в района и видеонаблюдение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мето

    13 0 Отговор
    Нищо!! Сега като го направят частно ще стане веднага елитна гимназия.
  • 2 Център за интеграция

    18 0 Отговор
    Страшна държава сме! Всичко в името на циганина, всичко за благото на циганина!

    Коментиран от #6

  • 3 не е заради парите

    16 0 Отговор
    това училище изглежда така защото живущите около него са полу-човеци !!!
  • 4 Сссс

    7 0 Отговор
    Ясно в какъв квартал се намира сградата! Паразитите са разхвърляни по човешките училища за интегриране и сградата е оставена на волята на големите паразити.
  • 5 Един Човек

    6 1 Отговор
    Ще дойде време когато,всички ще плачат за комунизма!!Не за управляващите го “едно време”,а за това,което е правел за хората!!И сега, ако не са Америка ,да наложат санкции на комунистическите режими по света …щяхме да ги сочим с пръст и даваме за пример!!!Ако “демократите” ги интересуваше народа,никога нямаше с санкциите си да удрят точно него!!!
  • 6 Hahaha

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Център за интеграция":

    Какви цигани бълнуваш бе ганьо? Не виждаш ли, че ганьо е станал импотентен и не може две деца да направи и училищата празни
  • 7 незнайко

    2 0 Отговор
    Вместо да го почистват да го превърнат в домове на бездомни !!! Какъв е смисъла от видеонаблюдение на НЕЩО което е НИЩО ??? Може би предизборна МАНИПУЛАЦИЯ !!!
  • 8 Борисов направи МНОГО !

    0 0 Отговор
    Според Мозер ! Ти би ли Скроил " ШАПКАТА " ?!