Отидете към основна версия

7 877 25

Мъск продава последната си къща

  • илон мъск-
  • имоти-
  • продажба

Имотът се намира в залива на Сан Франциско

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Милиардерът Илон Мъск обяви чрез пост в социалната мрежа Twitter, че е решил да се раздели и с последния си недвижим имот. Става дума за къща в залива на Сан Франциско. Той уточнява, че вече е продал всичките си недвижими имоти, за да може да финансира плановете си за Марс. Имотът в Сан Франциско милиардерът описва като „особен“ и поради това иска да го продаде на голямо семейство.

„Марс ни очаква!“ нееднократно е заявявал Мъск, чийто планове са до 2050 г. да изпрати на планетата 1 милион души.

Пари има. Това се вижда и от публикувания през миналата седмица отчет на ProPublica, в който се посочва, че генералният директор на Tesla и SpaceX е платил данъци в размер на 455 млн. USD за периода 2014-2018 гг. За това време състоянието му се е увеличило до 14 млрд. USD. Резултатите на ProPublica, Мъск коментира отново в Twitter, като заяви, че ще продължи да си плаща данъците в Калифорния, дори след като се премести да живее в Тексас и обяви, че е собственик само на един имот в района на залива на Сан Франциско, който е отдавал под наем за събития. Сега планира да се раздели и с него.

Къде живее Мъск? В къща под наем в Бока-Чика в Тексас. Имотът е собственост на космическата му компания SpaceX. „За строителството на град на Марс ще са необходими много ресурси. Искам да направя колкото се може повече за създаването на град на Марс, а това означава да бъдат инвестирани много пари“, казва Мъск.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.

Свързани новини