Last news in Fakti

15 Юни, 2021 14:30 7 831 25

Мъск продава последната си къща

  • илон мъск-
  • имоти-
  • продажба

Имотът се намира в залива на Сан Франциско

Мъск продава последната си къща - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Милиардерът Илон Мъск обяви чрез пост в социалната мрежа Twitter, че е решил да се раздели и с последния си недвижим имот. Става дума за къща в залива на Сан Франциско. Той уточнява, че вече е продал всичките си недвижими имоти, за да може да финансира плановете си за Марс. Имотът в Сан Франциско милиардерът описва като „особен“ и поради това иска да го продаде на голямо семейство.

„Марс ни очаква!“ нееднократно е заявявал Мъск, чийто планове са до 2050 г. да изпрати на планетата 1 милион души.

Пари има. Това се вижда и от публикувания през миналата седмица отчет на ProPublica, в който се посочва, че генералният директор на Tesla и SpaceX е платил данъци в размер на 455 млн. USD за периода 2014-2018 гг. За това време състоянието му се е увеличило до 14 млрд. USD. Резултатите на ProPublica, Мъск коментира отново в Twitter, като заяви, че ще продължи да си плаща данъците в Калифорния, дори след като се премести да живее в Тексас и обяви, че е собственик само на един имот в района на залива на Сан Франциско, който е отдавал под наем за събития. Сега планира да се раздели и с него.

Къде живее Мъск? В къща под наем в Бока-Чика в Тексас. Имотът е собственост на космическата му компания SpaceX. „За строителството на град на Марс ще са необходими много ресурси. Искам да направя колкото се може повече за създаването на град на Марс, а това означава да бъдат инвестирани много пари“, казва Мъск.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    42 3 Отговор
    Явно ще се мести на Марс‼
  • 2 Гаргамел

    38 12 Отговор
    Сега всички дет са си взели тЕсли, да стягат и куфарите за Марс та да можем останалите да си караме спокойно V8-ци, че аман от пропагандаи и промиване на мозъци

    Коментиран от #14, #15, #21

  • 3 омъскаряване

    21 3 Отговор
    Тоя се възнася, тук остават само ваксинираните с теслите ;)
  • 4 Хаджи Генчо

    16 2 Отговор
    Добра кариера като за човек със синдром на Аспергер.
  • 5 1234

    14 3 Отговор
    И какво като идем на марс? Там няма нищо! Все едно да се натискаш да завладееш сахара' там поне има пясък за кварц и природнинч изкопаеми, може да побере не 1 млн а 100 млн души...

    Коментиран от #10

  • 6 Неутрал

    17 1 Отговор
    Ммм да. Ако къщата, в която живее, струва 200 000 или 2 милиона долара, колко ще му помогнат тези пари с проекта на Марс? Уважавам го като бизнесмен, но това е смешно.

    Коментиран от #11

  • 7 1234

    10 2 Отговор
    При великите географски открития са открити хиляди острови, много от които и до днес са безлюдни... От всички плането в космоса тоя си избра марс по една причина, може да кацне там, и какво от това каманак...
  • 8 Дедо ви

    17 3 Отговор
    Тоя съвсем изперка. Едно е да пратиш спътник на Марс, а съвсем друго е 1 млн. човека. Що не кажат, че 80% от спътниците изпратени до Марс изобщо не пристигат. Губят се по пътя или нещо ги сваля щом приближат планетата. Нас не ни пускат на Луната, той тръгнал за Марс. Никой не ще около себе си космати агресивни маймуни.
  • 9 Румен

    17 4 Отговор
    Всичките с много пари са луди. И парите неса негови, а на хора от Конгреса
  • 10 Механик

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    Все още не се знае какво има на Марс. Докато не се проучи, няма как да се разбере. А там може да има метали, които са ценна суровина, която ние изчерпваме с бързи темпове.
    Но това проучване за сега е не само невъзможно, но да бе възможно и там да се открият суровини, то това няма да ни донесе голяма полза. Все още нямаме технологии, които да позволят тези суровини да се добиват и транспортират евтино.
    Може би, някога и това да стане, но няма да е в обозримо бъдеще.
    Така, мисията до Марс на измамника Мъск е компрометирана, безполезна и скъпа. С тези пари, които се харчат сега и за в бъдеще, могат да се направят много други и полезни за човечеството неща.

    Коментиран от #23

  • 11 Антитрол

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Неутрал":

    Това му се казва реклама - видиш ли толкова е уверен в населването на Марс че заради това си продава и последната къща горкия.

    А колония на Марс е невъзможна защото за живот трябва вода, храна, енергоизточници и ресурси - много от тези неща ги няма.

    Но целта му е друга - малко го интересува дали ще направи колония на Марс но ще направи пари ако конгреса финансира глупавите му идеи.

    С тези пари както казваш може да се облагородят пустините, да се разработва ядрения синтез с което ще спасим планетата и много други на там няма печалби.
  • 12 Гост

    7 3 Отговор
    Добре бе,някой може ли да ми обясни, защо точно Марс и защо трябва,кое налага да се ходи и живее някой на Марс,че и 1 млн.души?!?

    Коментиран от #22

  • 13 Gen Gurko

    4 3 Отговор
    Явно това също е от репертоара на великия комбинатор.
  • 14 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    Безкрайно си прав. За жалаост само хората с бензин в кръвта ще те разберат
  • 15 лайноентусист🇫🇷

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    ахаха, сипваш ли му газчица за 20/30лв и вечерно време да "тегавееш" по центъра !?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Behemoth

    5 1 Отговор
    Един милион знайш колко л.айна произвеждат ...как я мисли тоз тая работа?
  • 18 Джонджо

    6 3 Отговор
    Верно идиотите едно лице имат,тоя Мъск прилича на един идиот от махлата дето опъваше жица вечер ниско между дърветата да падат да се пребиват хората,баща му беше секретар на районния комитет на партията.
  • 19 1234

    6 2 Отговор
    Циркаджия , финансиран от правителството на Америка
  • 20 Predator

    2 2 Отговор
    По добре на Венера или Юпитер там е по добре стига със този Марс така ги е Зомбирал Яко.
  • 21 Даниел

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    Спокойно скоро като забранят петролните коли ше си караш на свобода v8 цата на село
  • 22 Turbo

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Така му е хрумнало на афрото,чул за Марс и така решил.На дул човек не можеш да му търсиш отговорност за действията.Лошото е,че много хора му се връзват на идеите и го величаят.А тоя е дул за връзване.
  • 23 ракета

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    Напротив. Парите са много малко даже, нищо не можеш да направиш с тях. Имаш ли представа колко пари се харчат за армиите на големите държави ?
    Стотици пъти повече пари се харчат за да се избиват хората помежду си, ти ми обяснвяваш какво можело да се направи за хората....
  • 24 Буха ха

    1 1 Отговор
    Норвежец, ще се местиш ли на Марс?
  • 25 Дани

    1 0 Отговор
    Продава си къщата, щото балонът ще се пука скоро ...