Отидете към основна версия

3 250 8

Община получава 27 млн. лв. от апетитна концесия

  • село баня-
  • минерален басейн-
  • концесия-
  • реновиране-
  • община

Плажът на село Баня е отдаден под наем за 32 години

Общинският минерален плаж в село Баня вече е с нов стопанин. Концесионерът, който ще стопанисва обекта през следващите 32 години, е заплатил близо 27 млн. лв. с ДДС на общината. Имотът, чиято площ е 9919 кв.м. включва 50-метров открит басейн с минерална вода.

Концесионерът се задължава да ремонтира и реконструкция съществуващия сграден фонд, инфраструктура и инженерни съоръжения, както и изграждане на нови обекти и нови елементи на инженерната инфраструктура с оглед по-пълноценното функциониране на обекта. Всичко това трябва да се случи през първите 3 години, а вложената сума не трябва да е под 3 280 000 лв. с ДДС.

През първата година концесионерът се задължава да извърши проектните и съгласувателни дейности, както и да въведе в добър вид съществуващите съоръжения. Също така трябва да реконструира съществуващите голям и малък басейн със застроени площи съответно 1000 кв.м, 116.60 кв.м, както и изграждане на нови съблекални и душове. Сред задължителните дейности са още обособяване на зона за плажуване с площ до 3500 кв.м, оборудвана с три броя спасителни постове, плажни чадъри и шезлонги, външни душове за топла и студена вода, обособяване на медицински пункт.

През втората година трябва да се извърши преустройство и разширяване на съществуваща обслужващо-търговска сграда или поставяне на преместваем обект (павилион) за обслужващи дейности на зоната за плажуване, както и изграждане на нова вертикална планировка във връзка с новите обекти.

През третата година концесионерът трябва да изгради нова SPA зона със застроена площ до 2500 кв.м.

За срока на концесията се предвижда да бъдат направени и реинвестиции за около 670 000 лв. без ДДС.

След третата година концесионерът трябва да влага по около 400 000 лв. годишно в поддръжка и обновяване на съоръженията, инфраструктурата и сградите в спортно-оздравителния воден комплекс, и да ги поддържа в добро експлоатационно състояние.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Рестартират мегапроект

    Близо 79 000 куб.м минерална вода иска новият собственик на замразения заради дългове преди години ваканционен комплекс в разложкото село Баня. Това е ...
    14.05.2021
    7 205
    3