1 Юли, 2021 11:47 3 228 8

Община получава 27 млн. лв. от апетитна концесия

  • село баня-
  • минерален басейн-
  • концесия-
  • реновиране-
  • община

Плажът на село Баня е отдаден под наем за 32 години

Общинският минерален плаж в село Баня вече е с нов стопанин. Концесионерът, който ще стопанисва обекта през следващите 32 години, е заплатил близо 27 млн. лв. с ДДС на общината. Имотът, чиято площ е 9919 кв.м. включва 50-метров открит басейн с минерална вода.

Концесионерът се задължава да ремонтира и реконструкция съществуващия сграден фонд, инфраструктура и инженерни съоръжения, както и изграждане на нови обекти и нови елементи на инженерната инфраструктура с оглед по-пълноценното функциониране на обекта. Всичко това трябва да се случи през първите 3 години, а вложената сума не трябва да е под 3 280 000 лв. с ДДС.

През първата година концесионерът се задължава да извърши проектните и съгласувателни дейности, както и да въведе в добър вид съществуващите съоръжения. Също така трябва да реконструира съществуващите голям и малък басейн със застроени площи съответно 1000 кв.м, 116.60 кв.м, както и изграждане на нови съблекални и душове. Сред задължителните дейности са още обособяване на зона за плажуване с площ до 3500 кв.м, оборудвана с три броя спасителни постове, плажни чадъри и шезлонги, външни душове за топла и студена вода, обособяване на медицински пункт.

През втората година трябва да се извърши преустройство и разширяване на съществуваща обслужващо-търговска сграда или поставяне на преместваем обект (павилион) за обслужващи дейности на зоната за плажуване, както и изграждане на нова вертикална планировка във връзка с новите обекти.

През третата година концесионерът трябва да изгради нова SPA зона със застроена площ до 2500 кв.м.

За срока на концесията се предвижда да бъдат направени и реинвестиции за около 670 000 лв. без ДДС.

След третата година концесионерът трябва да влага по около 400 000 лв. годишно в поддръжка и обновяване на съоръженията, инфраструктурата и сградите в спортно-оздравителния воден комплекс, и да ги поддържа в добро експлоатационно състояние.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    8 0 Отговор
    Ами да бяхте казали кое в коя община и област това село баня, щот аз си мисля за едно пък то да е друго, между впрочем добра новина

    Коментиран от #3

  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    8 1 Отговор
    И ИМЕТО НА КУПУВАЧА Е МЛАДЕН МИХАЛЕВ МАДЖО В СЪДРУЖИЕ С БРАТЯ МАРГИНИ , ПАШАТА И АХМЕД ДОГАН
    ......................... ..........................
    ЖУРНАЛИСТИТЕ СТЕ КАТО ЗАЙЧЕТА .......... ПО НАПЛАШЕНИ И С ПО-РОБСКО МИСЛЕНЕ ОТ СРЕДНИЯ БЪЛГАРИН :))

    Коментиран от #8

  • 3 Взе ми

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    ... думите!!! И аз се загледах в интересната статия, която е от малкото, която ни информира за даването на работа на хората, но уви не разбрах точно за кое село Баня става въпрос!!! Може би Милена е бързала при обработването на новината, да не и се сърдим, но да и обица на ухото!!!
  • 4 SH BG

    5 0 Отговор
    Само дето не се разбира кога/дали/или концесионерът ще плати тези 27 милиона...!!!

    Те да не се окажат "инвестиции" в обекта, а банчани да пият само една НЕМИНЕРАЛНА вода...!!!

    Ха, ха, ха... :::)))

    Коментиран от #7

  • 5 Тикв Пее Ахм

    4 0 Отговор
    Лап, лап, лап лап, лап... мляс!
  • 6 Даа!,

    3 1 Отговор
    32 години концесия,на практика е Вечна концесия.Съгласно закона за концесиите, Концесионера е със приоритет,при изтичане на срока,и евентуално стартиране на нова тръжна процедура.Ето как някой стават мултимилионери.Готов гарантиран бизнес за поне половин век напред! А какво пречеше на общината да поиска финансова помощ,и да развие този бизнес? Да влизат милионите в общинския бюджет.Общината все по заможна- от там училилището,местна болница,допълнителни работни места за все повече местни жители.Сега или ще ги получи накуп( съмнително) ,но дори и да е така,ще ги " усвоят- присвоят" само до края на мандата.Или вече са намазали човката предварително, а милките ще постъпват 32 години,като капиталовложения.Кой ще ти помни след 30 г какъв е договора,и кой го е подписал.
  • 7 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "SH BG":

    Тоя басейн в най-силния сезон 3 месеца през лятото най-много да прави по 10 -20 000 оборот на ден , барабар със спа комплекса ! В ниския сезон по-малко от половината , а след 30 септеври няма луди да се къпят във външен басейн , колкото и да е топъл ! Тоест 2-2,5 милиона годишно е супер оптимистичен оборот , от който има разходи за персонал , за сметки , материали , данъци и т.н !! Даже да приемем че концесионера е супермениджър , най много милион да му остане печалба или 32 милиона за цялото време !! А тук излиза , че ще плати близо 50 милиона само за концесията и инвестициите и то повечето предварително !! Или е луд или цифрите са съвсем други !!
  • 8 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Хунтата, си търси нова "банка", да точи Общински средства ,
    продажни Общински кметове и съветници колкото искаш,
    Павел Баня, ми излежда,
    като най-корумпираната община, за такава далавера!?