Отидете към основна версия

10 747 36

Нов логистичен завод за 50 млн. лева край София

  • логистичен център-
  • орбико груп-
  • инвестиции

През октомври са пуснати в експлоатация производствени мощности за 150 млн. лв.

Снимка: М. Богданова ©

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева откри нов модерен център за дистрибуция на водеща компания в областта на логистичните услуги и бързообортните стоки. Инвестицията е в размер на 50 млн. лв., а новият логистичен център e изграден на стратегическа локация и ще консолидира цялата дейност на компанията в София и София-област.

„С тази инвестиция само за последния месец са стартирали нови инвестиции за близо 150 млн. лв., които ще разкрият над 500 работни места в страната. Те са предимно извън столицата. Повечето проекти се реализират във високотехнологични производства и услуги“, точни министър Везиева.

"Орбико Груп" е един от най-големите дистрибутори и доставчици на логистични услуги на българския пазар и в Европа. Компанията е водеща в областта на логистичните услуги и бързообортните стоки, а новият логистичен център e най-големият ѝ в Европа.

Българският представител стъпва на местния пазар през 2003 г. Новият логистичен център е съставен от две основни сгради: логистичен център и офис сграда, които отговарят на всички специфични изисквания на своето предназначение.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 27 гласа.

Свързани новини

  • Ключово място за логистика

    Индустриална зона София-Божурище продължава да се развива. В момента няколко проекта са в напреднал етап на реализация, а парцелите за застрояване про ...
    21.05.2021
    4 945
    11