21 Май, 2021 08:37 4 891 11

Ключово място за логистика

  • метрика-
  • божурище-
  • логистичен център

Компания, част от френски пощенски оператор, стъпи на софийския пазар

Ключово място за логистика - 1
Снимки: М. Богданова ©

Индустриална зона София-Божурище продължава да се развива. В момента няколко проекта са в напреднал етап на реализация, а парцелите за застрояване продължават да намаляват. Близостта до столицата и удобната транспортна връзка с нея са основният фактор, който разви зоната сравнително бързо.

Най-новата придобивка в нея е логистичната база на българска куриерска компания, която е част от френския пощенски оператор La Poste. „Метрика“ обработва предимно стоки на онлайн търговци. Базата в Божурище ще служи като хъб за обработка и спедиция на пратки от България, Гърция и Румъния.

Пандемията е преначертала плановете на компанията и в най-скоро време тя ще удвои броя на своите служители. „Компания специализирана в реализирането на изнесени услуги с фокус през последните 6 години върху онлайн магазините. Важно е да осигурим достатъчно високо качество на обслужването и достатъчна бързина, защото при онлайн търговията тя е много важна“, казва изпълнителният директор на „Метрика“ Милена Рамчева.

През последната година онлайн търговията набра голяма скорост. Много от търговците, които дотогава имаха само физически магазини, бяха принудени от обстоятелствата да създадат и онлайн такива, за да могат да достигнат до клиентите си. „Това, което може да предложим в допълнение са изнесени процеси. Важно е да се отбележи, че има съществена разлика при обслужването на крайния и на бизнес клиентите“, обяснява Рамчева.

Доказателство за бързото развитие на онлайн търговията е и фактът, че за първото тримесечие на текущата година компанията е обработила 50% от поръчките, които са направени през цялата 2020 г.

„Следвайки тенденциите за нарастване при онлайн търговията, увеличаваме три пъти складовите си площи през последните пет години в Румъния. Избрахме да разширим капацитета на склада в Румъния до 12 000 кв.м. и да се преместим в нов склад в България, тъй като логистичните потоци на електронната търговия и промоционалната логистика и в двата географски района, продължават да се развиват бързо. За нас е важно да осигурим капацитет в базите в Букурещ и София, за да отговорим на търсенето на клиентите“, казва Мариан Шейтан, изпълнителен директор на компанията-майка на „Метрика“ в Румъния – „Медияпост Хит Мейл“.

Ключово място за логистика

Ключово място за логистика

Ключово място за логистика

Ключово място за логистика


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре но

    11 2 Отговор
    Това добре,но улиците и подходите към Божурище са отвратителни.
  • 2 choki

    15 1 Отговор
    Защо всичкия бизнес и логистика са в София ?
  • 3 Ще видим

    19 0 Отговор
    Поредната мега инвестиция с 15 работни места за по 1000 лв.
  • 4 гадно

    12 0 Отговор
    Все си мислех , че индустрия е когато има производство, а не скадове.
  • 5 ттт

    6 0 Отговор
    Ние ще сме склад. Това не изисква висока квалификация на персонала и игромни инвестиции. Винаги когато решат, могат да ни заменят. Като ще правят инвестиции в България, да построят в България един завод за парфюми и козметика, където франсетата са световни лидери.

    Коментиран от #7

  • 6 12345

    6 0 Отговор
    Търговия,складове,логистика,колцентрове това са инвестицийте в България.А индустрията-седалки за коли ,но и те избягаха !
  • 7 Защо не

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ттт":

    А защо не се възстанови летището в Божурище от царско време?
  • 8 Васил

    1 0 Отговор
    То нищо с не допринася за БВП а само това което е произведено и продадено. Поредният безличен склад България се превърна в една голяма пощенска станция.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    НАй хубавият Църковен Празник!Желая Здраве на Именниците и именничките и Нека името им Пребъде във вечноста!
  • 10 (гост)

    1 0 Отговор
    Заглавието печели днешния приз за най-безсмислено заглавие.
  • 11 номад

    1 0 Отговор
    индустрия 0 след 10 год Бг ще е държава на циганите който става за нещо отдавна си е бил камшика в бг 1000€ са много пари :))))