Отидете към основна версия

15 227 19

Започва реализирането на голяма инвестиция в България

  • тиз-
  • инвестиции-
  • завод

Държавата, община „Марица“ и ТИЗ строят завод за рециклиране на пластмаса

Завод за рециклиране на пластмаса ще бъде построен на територията на община „Марица“. Инвестицията е на общината, държавата и „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ). Важно е да се отбележи, че не става дума за горене, а само за натрошаване на заготовката до заводите, в които ще се извърши последната фаза от преработката.

Община „Марица“ ще е сред първите с подобен завод. Не е избрана случайно. Тя сред общините с най-много на брой изградени съоръжения за пускане в експлоатация на модерна компостираща инсталация за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци.

Не случайно е и избрана ТИЗ. Зоната се ангажира до 2040 г. да бъде въглеродно неутрална, да предостави на компаниите зелена енергия и да реализира пилотен проект за производство на водород. „Целта е чрез всички тези действия да се привлекат повече инвестиции в България“, каза инж. Пламен Панчев, основател на ТИЗ.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 37 гласа.

Свързани новини

  • Ново поколение български индустриални зони

    Концепцията за въглеродно-неутрални индустриални паркове представи инж. Пламен Панчев, създател и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона /Т ...
    13.12.2021
    4 700
    8
  • Повече карго полети

    Екипът на „Клъстер Тракия икономическа зона“ и изпълнителният директор на летище Пловдив Спас Шуманов започват серия от срещи на фирми от ...
    05.02.2021
    1 899
    0