Отидете към основна версия

6 896 20

Разширяват мегаинвестиция до София

  • jysk-
  • инвестиция-
  • божурище

Магазин за мебел инвестира още 12 млн. лв. в логистичната си база в Божурище

Снимки: М. Богданова ©

През септември 2019 г. мебелната верига JYSK откри своя дистрибуционен център в Индустриална зона Божурище на стойност 100 млн. EUR. Три години по-късно компанията разширява вложението си като ще построи нова зона, която ще увеличи капацитета на складовата база с 30%. Тя ще струва 12 млн. EUR. Новата база ще е с площ 14 170 кв.м. За сравнение сега съществуващата е 95 000 кв.м.

В дългосрочен план компанията ще изгради нов трети високостелажен автоматизиран склад. Той ще увеличи настоящия капацитет на дистрибуционния център на JYSK с 50 % или общо с още 60 000 палетоместа. Проектът е във фаза на планиране, като предстои да се обявят още подробности и срок за изпълнение.

„Ще положим всички усилия да завършим проекта до края на годината и по план, въпреки трудните времена, в които живеем през последните две седмици. Предстои откриването и на нови работни места, които ще обявим през есента”, каза Венцислав Чавдаров, логистичен директор Балкани, JYSK ДЦБ.

„Радваме се, че от стъпването си в Индустриален парк София – Божурище през 2017 г., когато беше реализирана първата копка, до днес, компанията не спира да се развива като компания. Свидетели сме на поредното ново начало в JYSK Дистрибуционен Център Божурище, което само доказва факта, че инвестициите в Индустриален парк Божурище продължават, с което се развиват не само паркът, но и целият район.“, каза Антоанета Барес, директор на Национална компания индустриални зони.

До края на годината JYSK планира да открие още поне 6 нови магазина, както и да модернизира поне още 5 от обектите, открити преди 2018 г., първите 3 от които са планирани за пролетта. Компанията планира и да запази тенденцията за увеличаване на онлайн поръчките, за което със сигурност по-големият капацитет на ДЦБ ще спомогне.

“Очакваме ръст във финансовите резултати и за тази финансова година, като това е и една от причините да сме сигурни в инвестицията си в разширяването на дистрибуционния ни център в Божурище. В момента е трудно да прогнозираме точни цифри за очаквания финансов ръст, предвид радикалната промяна в международната обстановка през последните две седмици. Най-важното в момента е да успеем да продължим с експанзията и инвестициите си в България.“, каза Алекс Брату, Country Manager JYSK Румъния и България.

Дистрибуционният център в Божурище ще снабдява и първият магазин в Турция на компанията. Той ще бъде открит в Истанбул.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.

Свързани новини