Last news in Fakti

10 Март, 2022 21:25 6 885 20

Разширяват мегаинвестиция до София

  • jysk-
  • инвестиция-
  • божурище

Магазин за мебел инвестира още 12 млн. лв. в логистичната си база в Божурище

Разширяват мегаинвестиция до София - 1
Снимки: М. Богданова ©

През септември 2019 г. мебелната верига JYSK откри своя дистрибуционен център в Индустриална зона Божурище на стойност 100 млн. EUR. Три години по-късно компанията разширява вложението си като ще построи нова зона, която ще увеличи капацитета на складовата база с 30%. Тя ще струва 12 млн. EUR. Новата база ще е с площ 14 170 кв.м. За сравнение сега съществуващата е 95 000 кв.м.

В дългосрочен план компанията ще изгради нов трети високостелажен автоматизиран склад. Той ще увеличи настоящия капацитет на дистрибуционния център на JYSK с 50 % или общо с още 60 000 палетоместа. Проектът е във фаза на планиране, като предстои да се обявят още подробности и срок за изпълнение.

„Ще положим всички усилия да завършим проекта до края на годината и по план, въпреки трудните времена, в които живеем през последните две седмици. Предстои откриването и на нови работни места, които ще обявим през есента”, каза Венцислав Чавдаров, логистичен директор Балкани, JYSK ДЦБ.

„Радваме се, че от стъпването си в Индустриален парк София – Божурище през 2017 г., когато беше реализирана първата копка, до днес, компанията не спира да се развива като компания. Свидетели сме на поредното ново начало в JYSK Дистрибуционен Център Божурище, което само доказва факта, че инвестициите в Индустриален парк Божурище продължават, с което се развиват не само паркът, но и целият район.“, каза Антоанета Барес, директор на Национална компания индустриални зони.

До края на годината JYSK планира да открие още поне 6 нови магазина, както и да модернизира поне още 5 от обектите, открити преди 2018 г., първите 3 от които са планирани за пролетта. Компанията планира и да запази тенденцията за увеличаване на онлайн поръчките, за което със сигурност по-големият капацитет на ДЦБ ще спомогне.

“Очакваме ръст във финансовите резултати и за тази финансова година, като това е и една от причините да сме сигурни в инвестицията си в разширяването на дистрибуционния ни център в Божурище. В момента е трудно да прогнозираме точни цифри за очаквания финансов ръст, предвид радикалната промяна в международната обстановка през последните две седмици. Най-важното в момента е да успеем да продължим с експанзията и инвестициите си в България.“, каза Алекс Брату, Country Manager JYSK Румъния и България.

Дистрибуционният център в Божурище ще снабдява и първият магазин в Турция на компанията. Той ще бъде открит в Истанбул.

Разширяват мегаинвестиция до София

Разширяват мегаинвестиция до София

Разширяват мегаинвестиция до София

Разширяват мегаинвестиция до София

Разширяват мегаинвестиция до София

Разширяват мегаинвестиция до София

Разширяват мегаинвестиция до София

Разширяват мегаинвестиция до София

Разширяват мегаинвестиция до София


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    5 14 Отговор
    добра новина.
  • 2 Приземен

    27 4 Отговор
    Още един грамаден склад и пак в кочината София! Голямо развитие, голям напредък.
  • 3 Toxic

    33 2 Отговор
    Мегаинвестиция за 12 милиона, абе вие нормални ли сте? Вече се радвате на складче и 12 милиона, че те къщите на мафиотите в България струват повече!
  • 4 Баце

    20 2 Отговор
    По-добре къща в барца...
  • 5 ЖИВОТЪТ Е ТЪГА И РАДОСТ👌

    9 12 Отговор
    В МОСКВА ЗАТВАРЯТ МАСОВО МАГАЗИНИ В СОФИЯ МАСОВО ОТВАРЯТ МАГАЗИНИ👏
  • 6 Реалист

    12 2 Отговор
    Кът чуя мегаинвестиция и придържам панталоните здраво отзад:) чи много мега влиза и боли:)
  • 7 Загрижен

    22 4 Отговор
    Майкооооо, какво се радвате на 12 млн.? Нищо не са! При това за "високотехнологичен" склад?!?!! Хорааа, събудете се, това е склад. Не се изисква дори основно образование. В западните страни, в тези складове работят или бивши затворници или икономически имигранти. Вече се убедих, че престъпникът от Банкя НЕ Е плащал на нито една медия, освен ПИК :), за да го хвали. Мисирките го правят безплатно, за да се харесат на силните на деня. Абе, на кое място са нашите медии в момента? 112 или 222?
  • 8 Леле

    18 4 Отговор
    Само дето нормален път няма до там и тировете минават през къщите на хората живеещи наоколо. Българска простотия.
  • 9 2loop

    10 3 Отговор
    Аиде боко грабвай ножицата и да режеш лентичката
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 След интервюто

    9 2 Отговор
    Само дето няма кой да им работи не намират и качествени мениджъри, стиснати са за по малко от 12000 лв да се цаниш там у къра си е резил.
  • 12 Гошо

    8 3 Отговор
    Яката работа, още едно хале, тоест мега инвестиция.
  • 13 Софиянчето

    11 1 Отговор
    Идвайте в Софето,че трябва евтина ръботна ръка
  • 14 ПростоЕдно

    15 2 Отговор
    Докато продължаме на търговрските вериги да ги наричаме инвеститори ... до тогава ще има проблеми в България. Търговеца няма никаква добавена стойност, освен да вземе едни пари и да ги изнесе в чуждбина, защото стоките идват от там.... това по каквата и да е логика не може да го наречеш инвеститор, камо ли "мегаинвестиция".
  • 15 Tolup 1

    12 2 Отговор
    Те пък са едни работодатели-!!!!.Ако може да им дава по някой лев от персонала за да се работи при тях.ЯКО СА ФЕЙК.
  • 16 ай завалиите

    1 6 Отговор
    Навремето ББ строеше пътища. Сега при тези, само при сухо време ще могат да ползват инвестицията.
  • 17 Васил

    5 0 Отговор
    Ужассссссссссс до когалогистичните бази ще ги считат за инвестиция там не се произвежда нищо това си е обикновен склад.
  • 18 Построили

    9 1 Отговор
    навес на къра.Егати инвестицията.Ще назначат 5 човека да им работят ангария и това е.Важното е да произвеждаш стоките на тази верига.За съжаление едно болче от всичкото това не се произвежда в БГ.Ай чиститу!!!
  • 19 Българи!!!

    6 1 Отговор
    не разбрахте ли , че яко ви точат парите с едни абсолютно бок - л-уци, никаво качесто - всичко се разпада още в магазина. Спрете да пълните гушите на Jisk-ове Икеи и всякакви измислени фейк марки. БОЙКОТ ПЪЛЕ и НАМОЛОВЕТЕ да се изнасят от България час по-скоро. Никаква полза от тия

    Коментиран от #20

  • 20 За протокола

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Българи!!!":

    Виденов, познах те!!!