Отидете към основна версия

18 866 39

Най-голямата логистична база на Балканите е в България

  • стряма-
  • логистичен център-
  • разширение

Една от големите търговски вериги разшири базата си в село Стряма

Снимки: ЕРА/БГНЕС

Една от големите търговски вериги, които оперират на българския пазар, разшири складовата си база в село Стряма. Към логистичния център беше разширена зоната за замразени храни, която вече се равнява на 1100 палетоместа. Общата разгъната площ на обекта вече е 113 000 кв.м, което го прави най-големият на Балканите от този тип.

Общият капацитетът на складовия комплекс надвишава 111 000 палетоместа, като всеки ден в базата пристигат по 150 камиона със стоки. Над 1,3 млн. са общо палетата, които всяка година се комисионират в него и се транспортират до всичките 63 хипермаркета в цялата страна. Логистичният център се състои от 12 отделни зони, като температурният режим в тях е от -23° до +23°, за да се осигури и гарантира перфектно качество на стоките.

По повод официалното откриване на разширението, посещение в Логистичната база направи Н. пр. Ирене Планк – извънреден и пълномощен посланик на Федерална република Германия. Във визитата участие взеха още почетния консул на Федерална република Германия в гр. Пловдив д-р Мариана Чолакова и д-р Митко Иванов, главен управител на Германо-българската индустриална камара.

Броят на служителите, които работят за обезпечаване на всички процеси в логистичният център е 580. При прием на стоките, на място в Централния склад се извършва и ключова част от качествения контрол на продуктите, предназначени за магазинната мрежа на най-големия ритейлър у нас. Специалисти по качеството ежедневно одитират постъпващите артикули и съблюдават за това те да отговарят на критериите за цвят, структура, размер и вкус.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 34 гласа.

Свързани новини