Отидете към основна версия

4 033 18

Германската строителна индустрия разработва планове за възстановяване на Украйна

  • украйна-
  • германия-
  • възстановяване-
  • строителство

Тя ще предостави ноу-хау за изграждането на високи сгради и жилища

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Представители на германската строителна индустрия вече разработват планове за възстановяване на инфраструктурата на Украйна след края на конфликта, съобщи вестник Die Welt.

Както пише вестникът, позовавайки се на програмния документ на Германската асоциация на строителната индустрия (HDB), германските фирми "се стремят да играят важна роля в реконструкцията на Украйна". По-специално, компаниите в строителната индустрия "вече разработват планове за следвоенно възстановяване" на украинската инфраструктура. „Германските строителни компании могат да дадат важен принос за възстановяването на Украйна, като предоставят ноу-хау за изпълнението на технически сложни и дългосрочни проекти в развитието на транспортната и енергийната инфраструктура, в проектирането на подземни съоръжения и водоснабдителни системи, както и при строителството на високи сгради и жилища“, се казва в документа.

HDB също така предлага на всяка държава-донор, която иска да участва в програмата за възстановяване на Украйна, да се определи определен регион на страната, за да се избегне повторението на опита от Афганистан, където концентрацията на средства доведе до „корупция и провал на реконструкцията".

В същото време Министерството на икономическото сътрудничество и развитие на Германия все още възприема това предложение "сдържано", отбелязва вестникът. Отделът обаче потвърди пред вестника, че е „в тесен контакт с украинското правителство и международната общност, гражданското общество и бизнеса, за да планира стратегически реконструкцията на Украйна“. Отделът също така обяви създаването на платформа от германското правителство "за осигуряване на взаимодействие между многобройни заинтересовани групи в Германия, които желаят да участват в работата по възстановяването".

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.

Свързани новини