Отидете към основна версия

20 140 12

Още едно село предлага къщи за по 1 EUR

  • италия-
  • 1 eur-
  • къщи

Рипакандида се намира в южна Италия

Снимка: Shutterstock

Рипакандида в южна Италия е добавено към списъка на италианските села, предлагащи къщи за продажба за 1 EUR. Основната цел на инициативата за къща за 1 EUR е да възстанови жилищата в историческия център, както и да добави социален елемент към него. За да се постигне това, е необходима реформа в градското строителство, за да се насърчи създаването на семейства, бизнеси, свързани с туризма, магазини за търговия на дребно, занаятчийски работилници и социални предприятия.

Ремонтът, подобряването и сигурността на частните сгради в историческия център, осигуряването на тяхната хигиена и санитария също означава подпомагане на местната икономика чрез наемане на местни фирми и работници. Ето защо проектът за къща на стойност 1 EUR в Рипакандида планира да допринесе за социално-икономическия растеж на града чрез архитектурна реставрация.

Списъкът на обектите може да бъде намерен на сайта на общината.

Рипакандида е малко село с около 1700 жители, с характерен средновековен исторически център, който стои на скала, заобиколена от хълмове. Територията на селото е разположена по склоновете на вулканичен пейзаж, образувайки обширен подрайон в района на Лукан. Регионът е известен с отглеждането и производството на гроздето Aglianico, което се използва за създаването на известното вино.

Историческият център на Рипакандида съдържа няколко двореца от 1700-те и 1800-те години, както и Casa Lioi - малък дворец, построен около 1089 г. върху артефакти от очевидно по-ранен период. Старата благородническа резиденция Palazzo Baffari Rossi също е забележителна, на долния етаж на която има художествена галерия Ripacandida Civic Art Gallery.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.

Свързани новини