Last news in Fakti

28 Август, 2023 09:45 20 094 12

Още едно село предлага къщи за по 1 EUR

  • италия-
  • 1 eur-
  • къщи

Рипакандида се намира в южна Италия

Още едно село предлага къщи за по 1 EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Рипакандида в южна Италия е добавено към списъка на италианските села, предлагащи къщи за продажба за 1 EUR. Основната цел на инициативата за къща за 1 EUR е да възстанови жилищата в историческия център, както и да добави социален елемент към него. За да се постигне това, е необходима реформа в градското строителство, за да се насърчи създаването на семейства, бизнеси, свързани с туризма, магазини за търговия на дребно, занаятчийски работилници и социални предприятия.

Ремонтът, подобряването и сигурността на частните сгради в историческия център, осигуряването на тяхната хигиена и санитария също означава подпомагане на местната икономика чрез наемане на местни фирми и работници. Ето защо проектът за къща на стойност 1 EUR в Рипакандида планира да допринесе за социално-икономическия растеж на града чрез архитектурна реставрация.

Списъкът на обектите може да бъде намерен на сайта на общината.

Рипакандида е малко село с около 1700 жители, с характерен средновековен исторически център, който стои на скала, заобиколена от хълмове. Територията на селото е разположена по склоновете на вулканичен пейзаж, образувайки обширен подрайон в района на Лукан. Регионът е известен с отглеждането и производството на гроздето Aglianico, което се използва за създаването на известното вино.

Историческият център на Рипакандида съдържа няколко двореца от 1700-те и 1800-те години, както и Casa Lioi - малък дворец, построен около 1089 г. върху артефакти от очевидно по-ранен период. Старата благородническа резиденция Palazzo Baffari Rossi също е забележителна, на долния етаж на която има художествена галерия Ripacandida Civic Art Gallery.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бг брокер

    20 5 Отговор
    Цената на имота може само да расте ... Тази година по едно евро, догодина по 50 цента ...
  • 2 Брокер

    19 2 Отговор
    То и у нас скоро ще стане така.
  • 3 Костя Брикскойна

    11 7 Отговор
    А в брикскойни колко ще струва ?
  • 4 бай Даньо

    21 2 Отговор
    Италианските села имат проблема Странджа -Сакар . Ганчо на Сакар не кълве но знам някой са страшно навити да купят къщи за 1 евро в Италия и да правят ремонт за 100 000 евро...

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 НАП

    15 3 Отговор
    В новината съвсем "случайно" се пропуска колко хиляди евра е годишният данък на такава къща...
    Като добавим такса смет и останалите "екстри" - къщата за 1 евро става златна.
    Безплатен обяд няма, драги зрители! Хората по света плащат истински данъци, а не като тук - по 5 евро на година за къща/ апартамент...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЧУДНА СТАТИЯ , УЖ КЪЩИ ПО 1 ЕВРО , ПЪК

    10 1 Отговор
    НАКРАЯ КЪЩИ ПО 3000 ЕВРО НА КВ.М. И ТО В БОКЛУКИЯ - ДОКАТО И ТУК СТАНАТ ПО 1 ЕВРО ВСИЧКИТЕ НА КУП ! БЪЛГАРИТЕ СИ ОТИВАТ , ОСТАВАТ ИНДИЙЦИТЕ !
  • 9 Шаран БГ

    5 5 Отговор
    На № 6 НАП
    Данъците трябва да са скъобразени с доходите.! Обикновено е така по света.
    Грозните комунисти ми вземаха 7 /СЕДЕМ/ лева годишен данък сгради, със "другите екстри" при заплата от 180 лева.т.е 4 %. Жената /съпругата/ я нямаха за човек с нейните 140 лева месечно. Ако сметнем обаче колко са 7 лева на 320 лева - излиза 2.2%. Това спрямо месечния доход !!
    В демократична България изведнъж се оказа, че жената е човек и половината къща е нейната. Тази година платихме и двамата по 23.60 лв. /47.20 лева/ при общ доход 1120 лева месечно !? Излиза някъде около 4.2% спрямо месечния НИ доход.
    Имате право - сумата по отношение на годишния доход е нищожна и ако сте от НАП - увеличете я !
    Аз мисля, че е време България с нейните достойни и мъдри политици да предостави на света НЕ КЪЩА , а ЦЯЛО СЕЛО / вече ги имаме достаатъчно /за 1 /ЕДИН/ ЛЕВ !! Не за някакво мижаво "евро" ........
  • 10 Уса

    7 1 Отговор
    От американците съм научил и добри неща.Едното е,че къща в гетото за 1$ не се купува само защото е 1$
  • 11 Ддд

    4 0 Отговор
    Като пишете, дайте подробна информация. Къщата струва 1 евро, но има минимална сума, която купувачът е длъжен да инвестира при ремонта/може и златен да излезе, имайки предвид, че са руини строени преди стотина

    години, без канализация... /. Да не говорим за
    размера на данъците и таксите.... Та така, скъпи
    списвачи. Пишете информирано.

    Коментиран от #12

  • 12 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ддд":

    Реално статията е италианска реклама- ако вземат да напишат истината, вече няма да си изпълнява функцията на реклама!
    Всъщност им трябват хора, които да живеят там, да плащат данъци, да инвестират в ремонти и да осигуряват услуги на местните.
    Единия да отвори фурна, другия бакалия, третия бар....барем дойдат и други туристи , които местните да оскубят усмихвайки им се.