Отидете към основна версия

7 333 25

Как ще изглеждат някои градове през 2050 година (СНИМКИ)

  • великобритания

Великобритания ще бъде ярък пример на съчетание между старинни сгради и футуристични превозни средства

Динамичното ежедневие, в което живеем, затруднява човек да си представи как ще изглеждат даден град не след 50 или 100 години, а едва след 27. Затова специалисти са направили експеримент с помощта на изкуствен интелект, който да начертае визията им. Режисьорът Дънкан Томсън е избрал Великобритания

Компютърно генерирани изображения показват ключови места в Обединеното кралство и как ще изглеждат градове като Лондон, Манчестър, Бирмингам, Кардиф и Единбург след 27 години. Снимките, които са създадени с помощта на изкуствен интелект, показват футуристично изглеждащи градове.

Целта на Томсън е да разкрие в какво могат да се превърнат градовете и да позволи на следващото поколение да види как могат да бъдат проектирани. Също така той дава възможност на ново поколение дизайнери да видят как биха могли да участват в промяната на градовете, и как биха могли да живеят в бъдеще.

„Исках да покажа как 20- и 30-годишните днес ще проектират бъдещето си, както 50- и 60-годишните са проектирали преди време своето. С достъпността до най-новите технологии, включително AI и дизайнерски програми, визията на всеки град може да се проектира. Исках да покажа как един британски град от една страна може да запази автентичността си, а от друга – да се превърне в модерен и атрактивен за хора от цял свят“, допълва Томсън.

AI отговаря на подкани и команди, зададени от потребителя, и създава картини, като препраща към милиарди изображения онлайн. Използва се за създаване на бъдещи среди, но може да се използва и за създаване на снимки или за преосмисляне на това как е изглеждал човек, ако е роден в друга епоха.

Следва добавяне на превозни средства. Резултатите от неговите подробни указания показват какво може да се постигне в един град, който все още запазва по-старите си сгради, които хората обичат.

Сред дизайните има футуристичен транспорт, който в някои случаи изглежда като излязъл от научнофантастичен филм. Много от елементите на града сега присъстват. Но транспортът изглежда е имал най-голямо влияние върху всички проекти.

Много хора може да решат, че бъдещето не е за тях, и да се оттеглят в по-тихи, по-селски райони, които няма да бъдат толкова повлияни от новите технологии и екстравагантния дизайн. Изображенията обаче подсказват как най-големите британски градове могат да се променят.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Манчестър

Бирмингам

Единбург

Кардиф

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.

Свързани новини