Отидете към основна версия

8 361 8

Гори една от емблематичните сгради на Пловдив

  • пампорова къща-
  • пожар-
  • пловдив

Сигналът за пожара в Пампоровата къща е приет в 19,00 часа

Пожар избухна в къща, която е паметник на културата в Стария град в Пловдив. Инцидентът е станал тази вечер малко преди 19 часа. Огънят е обхванал покрива на Пампоровата къща, която се ползва като гримьорна към Античния театър в Пловдив.

Пълна загадка е откъде е възникнал, тъй като електрозахранването в сградата е изключено още с приключване на сезона в края на септември-началото на октомври, обясни директорката на общинския институт "Старинен Пловдив" доц. Елена Кантарева, цитирана от Нова Телевизия.

Четири пожарни са пристигнали на мястото на инцидента, за да гасят пламъците. Пожарът е потушен. Щетите обаче са големи и тепърва ще се изчисляват.

Сградата години наред бе с обслужващи функции, припомня Trafficnews.bg. После бе реституирана, но собствениците така и не се разбраха за имота. Той бе продаден от съдия-изпълнител и общината го закупи за близо 400 000 лв. Така къщата отново стана гримьорна по време на концерти и спектакли. Тя не е единична недвижима културна ценност, но е в защитена зона.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.

Свързани новини