Отидете към основна версия

4 315 23

Индианско племе строи соларен парк за над 1 милиард долара

  • сащ-
  • колорадо-
  • слънчеви панели

Sun Bear Solar ще се намира в Колорадо

Снимка: Shutterstock

Една от най-големите слънчеви централи в САЩ ще бъде изградена в Колорадо. Доказателство за мащабността на инвестицията е нейната стойност – близо 1 млрд. USD. По-любопитното в случая е, че тя ще бъде изградена от индианци от племето Utе Моuntаіn.

Sun Bear Solar ще е с мощност до 971 мегавата. Соларите ще са разположени на площ от 16 декара на земя, собственост на племето. Sun Bear Solar ще е с дължина близо 12 км и широчина 1.5 км. Броят на слънчевите панели ще е 2.2 млн. Имотът се намира на 14 км южно от столицата на племето Тауак.

Проектът ще даде работа на 1000 строители по време на изграждането на парка. Те ще са предимно индианци, които ще са наети от компанията, работеща в сферата на възобновяемите енергийни източници Саnіgоu Grоuр.

Към момента се извършва екологична оценка на проекта. Строителството е предвидено да започне през пролетта на текущата година, а влизането на обекта в експлоатация е планирано за 2026 г.

За момента все още няма подписани договори с компании, на които се продава електричеството. Известно е само, че Sun Bear Solar ще бъде свързан с електропровода Wеѕtеrn Аrеа Роwеr Аdmіnіѕtrаtіоn.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини