Отидете към основна версия

16 368 9

В кои държави да очакваме имотен балон

  • имотен балон-
  • рубини-
  • икономика

Един от най-авторитетните икономисти в света – Нуриел Рубини, предупреди за образуването на имотен балон в 17 държави. Те могат до доведат до финансова криза по-лоша от тази през 2008 г. В 12 държави има опасност от създаване на имотен балон, а още 5 имат проблеми с имотите в големите си градове.

Да припомним, че именно Рубини беше икономистът, който предрече кризата отпреди пет години, чийто последствия и днес много държави продължават да изпитват.

Сред най-рисковите държави са: Канада, Франция, Швейцария, Германия, Норвегия, Швеция, Финландия, Израел, Китай, Сингапур, Австралия и Нова Зеландия. Проблеми с големите градове изпитват Бразилия, Великобритания (само Лондон), Турция, Индия и Индонезия.

„Това, което наблюдаваме в момента в редица страни, е същото което се случи по време на кризата през 2008 г., но на забавен каданс. Колкото повече балони се образуват, толкова по-неприятен ще бъде сблъсъка с реалността”, казва Рубини в интервю за британското издание The Guardian.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кой се плаши от имотен балон

    През последните години пазарът на недвижими имоти в Талин бележи значително развитие. С 30% се е увеличил броят на сделките от 2011 г. досега. Спец ...
    10.01.2014
    2 631
    3
  • Нови данъци в Китай срещу имотния балон

    Силното търсене на жилища в Китай подгрява пазара на спекулативни сделки с недвижимости, независимо от предприетите от страна на държавата данъчни ...
    02.01.2014
    1 935
    0