10 Януари, 2014 10:10 2 543 3

Кой се плаши от имотен балон

  • талин-
  • естония-
  • имотен балон

През последните години пазарът на недвижими имоти в Талин бележи значително развитие. С 30% се е увеличил броят на сделките от 2011 г. досега. Специалисти смятат, че този ръст е голям за такъв период от време и се опасяват от възникването на имотен балон.

„Естония доста бързо се възстановява от кризата, а всяко бързо възстановяване е предпоставка за нова криза” е логиката, която следват местни анализатори.

Бум в сектора на недвижимите имоти се наблюдава в отделни сегменти като жилищата от вторичния пазар. Повечето реализирани покупко-продажби логично доведоха и до ръст в цените. С 12.7% са поскъпнали апартаментите в Талин през 2013 г. При къщите този процент е 6.8%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андрей Николов

    2 1 Отговор
    От имотен балон се плаши най-много Бай Иван от Карлуково!

    Коментиран от #2

  • 2 Kuku Kukov

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Андрей Николов":

    Коматево, пардон..

    Коментиран от #3

  • 3 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kuku Kukov":

    Вие двамата по долу да не спите в едно легло?