Отидете към основна версия

4 857 38

Българи лесно могат да купят имот в Дубай

  • дубай-
  • оае-
  • българи-
  • luximmo

Често нашенците, които отиват на огледи в емирството, комбинират посещението си и с кратка почивка

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Част от българите все по-често започнаха да припознават екзотични дестинации като печелившо място за инвестиция. Пример за това е Дубай. Причината емирството да е привлекателно за нашенците е добрата възвръщаемост, която може да достигне до 8%. Как обаче протича целия процес от харесването на имота до получаването на ключа?

„Работата с клиентите ни започва много преди те да отидат на място. Времето на консултациите и търсенето на подходящия имот, за всеки клиент е различно. То може да варира от няколко дни до няколко месеца“, казва за най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg Паула Кубицюс – Младенова, мениджър продажби на LUXIMMO DUBAI.

„След като сме намерили няколко имота подходящи за целите на клиента, отговарящи на неговите критерии на търсене и бюджет, най-често клиентът предприема пътуване. Когато той реши да отиде на място, избираме дата на пътуването, може да помогнем с избора на хотела и определяме дата, на която нашият български партньор ще покаже имотите на клиента“, допълва тя.

В случай, че по време на огледите клиентът хареса даден имот, капарира го и се пристъпва към подписването на договор и изпълнението на договорените условия. Местният партньор помага на клиентите при откриването на банкова сметка, подаването на документите за Emirates ID, Златна виза и други.

Ако клиентът не е харесал нищо на място, то търсенето продължава, докато намери това, за което мечтае.

„Много често клиентите решават да комбинират полезното с приятното и предприемайки пътуване в Дубай, го правят чрез туристическа агенция. Резервират си едноседмична почивка, за да разгледат забележителностите и да се насладят на красотите на Дубай, а за огледи отделят от между 1 и 3 дни“, уточнява Младенова

Повечето клиенти предпочитат да направят оглед на имота, преди да го капарират. „Имаме обаче и клиенти, които са придобили имотите си изцяло онлайн. В Дубай всичко е дигитализирано и имате възможност да подпишете дори Нотариалния Акт ( с пълномощно), на видео връзка. Разбира се, ние съпровождаме клиентите си до приключването на сделката, като подготвяме необходимите документи и организираме процеса“, допълва брокерът.

Интересен факт е, че ако имате нужда от допълнително финансиране за закупуване на имот в Дубай, то можете да получите ипотечен кредит от няколко български банки. „Трябва да имате предвид, че за целта е необходимо като обезпечение да послужи имот, намиращ се в България. Условията на нашите банки определено са по-добри от тези на банките в Дубай“, казва Младенова.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини