Отидете към основна версия

857 17

Продават родния дом на Желязната лейди

  • маргарет тачър-
  • великобритания-
  • лондон

Лондонският имот, в който някога е живяла Маргарет Тачър, излиза на пазара за 3,65 милиона паунда

Градска къща в Лондон, която някога е била дом на британския премиер Маргарет Тачър, се появи на пазара за 3,65 милиона паунда. Построена в началото на 20-те години на XVII-ти век, Джорджианската къща е в Уестминстър. В периода 1984 г. и 1993 г. е била собственост на покойния лорд Алистър Макалпайн, ковчежникът на Консервативната партия.

Макалпайн предложил на Тачър и нейния съпруг градската къща, която е на няколко крачки от сградата на парламента, като място за живот, след като тя напусна властта през 1990 г.

Нейното присъствие в къщата е все още видимо под формата на „дивизионна камбана“, която тя е настоявала да бъде поставена, използвана за призоваване на членове на парламента, когато предстои гласуване.

„В продължение на много десетилетия тази къща е била домакин на известни политически фигури и има невероятна история“, каза Хари Лафлин, директор на Dexters, Уестминстър. „Като се има предвид важното му наследство, очакваме значителен интерес към имота.“

Четириетажната къща е с разгъната застроена площ от 202 кв.м. Разполага с просторна приемна зала с камина в старовремнски стил и оригинална дървена ламперия от грузински стил, официална трапезария, която също е облицована и със старинна камина, кухня с ръчно изработени шкафове, която се отваря към частната градина на вътрешния двор и двойка облицовани приемни стаи.

Има три спални, включително самостоятелен апартамент за гости или персонал.

Къщата е с изглед към Уестминстърския дворец, Уестминстърското абатство и неговата древна колежска градина.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.

Свързани новини