23 Октомври, 2024 17:33 582 3

Продават родния дом на Желязната лейди

  • маргарет тачър-
  • великобритания-
  • лондон

Лондонският имот, в който някога е живяла Маргарет Тачър, излиза на пазара за 3,65 милиона паунда

Продават родния дом на Желязната лейди - 1

Градска къща в Лондон, която някога е била дом на британския премиер Маргарет Тачър, се появи на пазара за 3,65 милиона паунда. Построена в началото на 20-те години на XVII-ти век, Джорджианската къща е в Уестминстър. В периода 1984 г. и 1993 г. е била собственост на покойния лорд Алистър Макалпайн, ковчежникът на Консервативната партия.

Макалпайн предложил на Тачър и нейния съпруг градската къща, която е на няколко крачки от сградата на парламента, като място за живот, след като тя напусна властта през 1990 г.

Нейното присъствие в къщата е все още видимо под формата на „дивизионна камбана“, която тя е настоявала да бъде поставена, използвана за призоваване на членове на парламента, когато предстои гласуване.

„В продължение на много десетилетия тази къща е била домакин на известни политически фигури и има невероятна история“, каза Хари Лафлин, директор на Dexters, Уестминстър. „Като се има предвид важното му наследство, очакваме значителен интерес към имота.“

Четириетажната къща е с разгъната застроена площ от 202 кв.м. Разполага с просторна приемна зала с камина в старовремнски стил и оригинална дървена ламперия от грузински стил, официална трапезария, която също е облицована и със старинна камина, кухня с ръчно изработени шкафове, която се отваря към частната градина на вътрешния двор и двойка облицовани приемни стаи.

Има три спални, включително самостоятелен апартамент за гости или персонал.

Къщата е с изглед към Уестминстърския дворец, Уестминстърското абатство и неговата древна колежска градина.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Продават родния дом на Желязната лейди

Продават родния дом на Желязната лейди

Продават родния дом на Желязната лейди

Продават родния дом на Желязната лейди

Продават родния дом на Желязната лейди


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    5 1 Отговор
    Скучен !
  • 2 Аз Кочо

    2 1 Отговор
    Не е вярно,такива цени няма,много е скъп.Иде страшен срив,слушайте какво ви казвам,след 5год. този имот ще падне наполовина цената
  • 3 Град Козлодуй

    2 0 Отговор
    във голяма мизерия е живеела таз желязна жена