Отидете към основна версия

14 503 14

Общо 50 години затвор за убийците на бременната Петя

  • петя-
  • емил азов-
  • убийци-
  • затвор-
  • бременната

Първоначалната доживотна присъда беше заменена заради самопризнания

Емил Азов

Софийски градски съд наложи наказание от 30 години лишаване от свобода на Емил Азов. Младежът уби бременната от него Петя Тодорова по особено жесток начин в кв. „западен парк” и захвърли трупа и в шахта. Помощникът му Михаил Миков получава 20 години.

Петя бе убита на 4 март 2013 г. около 18 часа в местността Смърдана в "Западен парк" по особено жесток начин. Тя била пребита с юмруци и летва от двамата младежи, като съдът установи, че приятелят й Емил Азов е скачал по корема и главата й. След това момичето било удушено, а тялото й хвърлено в шахта.

Състав на Софийския градски съд постанови доживотни присъди за Азов и Миков, но тъй като двамата направиха самопризнания и делото бе гледано по съкратената процедура, наказанията бяха намалени съответно на 30 и 20 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим

Освен годините, които ще прекарат зад решетките, двамата ще трябва да заплатят общо 600 хил. лв. обезщетение на родителите на убитото момиче. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини