Last news in Fakti

8 Март, 2013 19:32 2 396 3

Убийците на Петя остават в ареста

  • петя-
  • убийство-
  • бременна
Убийците на Петя остават в ареста - 1
Емил Азов

Софийският градски съд остави в ареста задържаните за жестокото убийство на бременната 20-годишна Петя Тодорова. Магистратите прецениха, че има обосновано предположение за авторството на деянието, в което са обвинени, налични са свидетелски показания, а и двамата обвинени - Емил Азов и Михаил Миков, са направили самопризнания. В съдебната зала те заявиха, че съжаляват, но съдът реши, че ако бъдат с по-лека мярка за неотклонение, има опасност да извършат друго престъпление или да се укрият.

Емил и Михаил са със средно образование, единият е безработен. И двамата са били близки с 20-годишната Петя. Когато момичето съобщава на Емил, че чака дете от него, те решават да я ликвидират. 

Мотивът за жестокото убийство е нежеланото дете, според показанията на Емил Азов. Пред съда той казал, че Петя го е изнудвала и за пари - за сумата от 5000 лева, предаде "Дарик". Подобни обяснения обаче Емил не е дал пред разследващите. 

Убийството е извършено по особено брутален и мъчителен за жертвата начин - удари по цялото тяло с пръчки и летва, двамата са скачали по корема й. След бавната смърт те съблекли дрехите й и я захвърлили гола в бетонната шахта в местостта Смърдана.

„Това е хладнокръвно премислено убийство. Емил Азов е лице, което не е свикнало да носи отговорност за действията си, за него това е било единственото решение”, обясни за бТВ прокурорът Милко Момчев.

След като в залата станаха ясни потресаващи детайли от смъртта на Петя, обвиняемите поискаха по-лека мярка. Емил не е осъждан, но има преписки за тормоз срещу него. Преди време залял с бензин и бил на косъм да подпали момиче, което отказало отношения с него. Изстрелял и десетина газови патрона срещу съперника си – бившия й приятел.

И двамата младежи са вменяеми. Най-вероятно ще поискат съкратено следствие и по закон ще получат под минималната присъда, в случая под 15 години.

„Моето мнение е, че всеки гражданин трябва да понесе отговорност за това, което е извършил, и когато става въпрос за нещо толкова брутално, наказанието следва да е максималното, което се предвижда. Ако е до живот, трябва да е до живот без право на замяна”, коментира прокурор Момчев.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    0 0 Отговор
    Ще им дадът под 15 години-това е на първа инстанция, и като обжалят ще вземат по 10 години затвор-и какво,сега са по на 20 и като станат на 30 ще са на свобода и ще прилагат всичко научено в затвора,ще могат пак да убиват и т.н.За такива като тях смъртно наказание-е за това трябва да има референдум...,в случая доживотен затвор без право на замяна ако в България има съдебна система.
  • 2 георги

    0 0 Отговор
    njama Balgaria,samo bazili.
  • 3 ВИРУСА

    0 0 Отговор
    САМО БАВНА И МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ ЗА ТЯХ.