Отидете към основна версия

29 Май, 2015 15:51, обновена 29 Май, 2015 15:51 14 856 22

Разкрити са бруталните обирджии на магазин в София

  • обир-
  • разпознати-
  • пистолет

Разкрити и задържани са извършителите на наглия обир с пистолет в квартален магазин в София, който се превърна в една от най-обсъжданите теми в държавата.

В магазина е открит мобилен телефон, носен от единия от извършителите. Иззети и прегледани са записите от камерите в търговския обект. При продължилите оперативни действия е установена самоличността на извършителите – те са семейство – Б.Р. и Р.Р., за тях няма данни да са криминално проявени. При претърсването на дома, в който живеят, е открита мъжка шапка,с която бил Р.Р. по време на престъплението. Иззето е и откритото оръжие – пистолет, ползван по време на грабежа. По първоначални данни оръжието е газово.

По случая са назначени експертизи. Днес сутринта двамата извършители са задържани за срок от 24 часа, а по- късно през деня са привлечени като обвиняеми и мярката им за задържане е удължена до 72 часа. Предстои Софийска районна прокуратура да внесе искане в Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Записът на бруталното престъпление от видеокамерите беше качен във Фейсбук от собственика на търговския обект.

Мъжът и жената, които опряха оръжие в главата на продавачката, живеят заедно на семейни начала, предаде Нова телевизия. Имат и дете. Полицията обаче не ги е открила на адреса, на който са посочили, че живеят. Обявени са за общодържавно издирване. Те нямат криминални регистрации. Според собственика на магазина са от ромски произход.

Продавачката Цвети все още е в шок. Тя е под лекарско наблюдение, защото има счупен пръст вследствие на борбата с нападателите. Въпреки стреса, жената успява да спаси оборота на магазина и двамата престъпници си тръгват само с няколко кутии цигари.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини