Отидете към основна версия

27 Юни, 2015 16:39, обновена 27 Юни, 2015 16:39 21 176 30

МВР потвърди самоличността на убиеца от АМ "Струма"

  • струма-
  • заподозрян-
  • убийство

Емил Чачев – Ембака все още се издирва

МВР потвърди самоличността на мъжа, който уби работник на автомагистрала "Струма". Това със сигурност е криминално проявеният Емил Чачев – Ембака. Мъжът е от санданското село Лешница. Издирването му все още продължава.

Късно снощи единият от двамата издирвани за убийството на 47-годишния Николай Чивиев се е предал на полицията в Сандански, съобщи БНТ.

Николай Чивиев почина вчера в болницата в Сандански след инцидент на Лот 4 на АМ “Струма”. 47-годишният Чивиев е бил убит с един удар с камък, стоварен върху главата му. Убийството на Чивиев, отговарящ за транспорта на фирма “Агромах”, е извършено пред съпругата и детето на убиеца му. Те били заедно с него в автомобила му.

Това разказа Методи Бачев, един от управителите на строителната фирма. Мъжът платил с живота си, защото не позволил преминаване през ремонтиращата се отсечка на магистралата “Струма” между Сандански и ГКПП Кулата.

Според Бачев работникът е бил пребит от четирима мъже, тъй като им отказал да преминат през ремонтирания участък. Четиримата мъже в автомобила продължили да настояват да преминат през забранения участък и след категоричния отказ на работника да ги пусне, слезли от автомобила и трима започнали да му нанасят побой с ритници и юмруци. А четвъртият извадил от багажника най-вероятно крик, с който го ударил по главата.

Масово се вдигат скандали, премахват се бариери и се влиза по трасето на строящите се магистрали, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по "Дарик".

Тя коментира, че това не е първият такъв инцидент, но за съжаление е с трагичен край. Павлова обясни, че хората, които работят на тези обекти често се оплакват от това и допълни, че сега при ремонтите на магистрала „Тракия" има масови опити за влизане в трасето с мотива, че „бързали".

„Изключително тежък инцидент е това и аз осъждам убийството и убиеца на 47-годишния Николай. Искам да изкажа съболезнования на семейството, на неговите колеги и приятели, които са присъствали на това убийство. Загубата е огромна. Има заподозрян и разчитам на органите на МВР, които веднага предприеха всички необходими действия, да разследват инцидента и да заловят максимално бързо извършителите на това престъпление", каза Павлова.

„На всеки един строителен обект, независимо дали е път, магистрала или какъвто и да е строеж, е забранено влизането и преминаването. Това арогантно поведение понякога на някои лица, които си позволяват и смятат, че са безнаказани и са над закона, а и си позволяват да не спазват загражденията... Това не е първият инцидент. Той завърши трагично, но много често се случва - вдигат скандали, премахват сами бариери, влизат по трасето на строящите се магистрали. Масово има такива случаи на хора, които искат да влязат, да минат по трасето, защото бързали. Ние трябва да знаем, че законите трябва да се спазват и когато нещо е затворено и забранено, значи не се преминава. Често се случва и хората, които работят на тези обекти, много често се оплакват от това", допълни Павлова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини