Отидете към основна версия

11 628 23

Масов бой на събрание на ДПС в Караманци

  • масов-
  • събрание-
  • дпс-
  • караманци

Млад мъж е извадил пистолет

Събрание на ДПС в село Караманци, община Хасковски минерални бани, завърши със сбиване, вадене на пистолет и арест, съобщиха от ОДМВР-Хасково. В РУ Хасково е образувана полицейска преписка за хулиганство.

Вчера в 19:05ч. е получено съобщение за възникнал скандал, прераснал в стрелба с газов пистолет при провеждане на събранието в зала на училище в с.Караманци, общ.Мин.бани. Местните членове и симпатизанти на ДПС е трябвало да номинират кандидат за кмет на община Минерални бани, както и общински съветници. Били предложени сегашният кмет Мюмюн Искендер и бившият му заместник Мусса Чолак. След гласуването се оказало, че Искендер е получил 400 гласа, а опонентът му нито един, което нажежило обстановката.

Между двамата възникнала разпра. 20-годишният син на Чолак съшо се намесил и извадил газов пистолет срещу 49-годишният Искендер. Той произвел във въздуха 2 изстрела с цел да защити баща си. Така се стигнало до масово сбиване.

Изпратеният автопатрул е установил, че пистолетът е законно притежаван и е иззет с протокол за доброволно предаване. 20-годишният мъж е задържан за 24 часа. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини