Отидете към основна версия

3 221 4

Биячите от Околовръстното остават в ареста

  • биячи-
  • околовръстното-
  • остават-
  • ареста

Според съда, постъпката им се отличава с изключителна дързост, цинизъм, незачитане на правовия ред, както и честта и достойнството на другите хора

Снимки: БТА

Софийският градски съд (СГС) остави в ареста тримата биячи, пребили шофьор на Околовръстното шосе в София заради това, че натиснал клаксон.

Факти.бг припомня, че за нападението над 30-годишния Васко Наумов и съпругата му – бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова, първоначално бяха арестувани Христо Христов, Мартин Маринов, Александър Гечев, Георги Близнаков. Двама от тях се оказаха криминално проявени. На Маринов, обаче обвиненията бяха свалени, тъй като нападнатото семейство не успя да го разпознае като нападател.

Днес, съдията Николай Младенов заяви, че постъпката на Христов, Близнаков и Гечев се отличава с изключителна дързост, цинизъм, незачитане на правовия ред, както и честта и достойнството на другите хора. По думите му са събрани достатъчно доказателства, че Гечев е налетял да бие Васко Наумов, удрял го е с палка по главата и му е избил зъби. Близнаков също е удрял с палка Наумов по главата, а Христо Христов - по ръката.

Според адвокатката им - Марияна Димитрова, общественият интерес по делото е голям и съответно и натиска върху магистратите. Съдът обаче уточни, че право на медиите е да отразяват фактите, което само по себе си не означава натиск.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини