Last news in Fakti

8 Март, 2016 12:42 3 214 4

Биячите от Околовръстното остават в ареста

  • биячи-
  • околовръстното-
  • остават-
  • ареста

Според съда, постъпката им се отличава с изключителна дързост, цинизъм, незачитане на правовия ред, както и честта и достойнството на другите хора

Биячите от Околовръстното остават в ареста - 1
Снимки: БТА

Софийският градски съд (СГС) остави в ареста тримата биячи, пребили шофьор на Околовръстното шосе в София заради това, че натиснал клаксон.

Факти.бг припомня, че за нападението над 30-годишния Васко Наумов и съпругата му – бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова, първоначално бяха арестувани Христо Христов, Мартин Маринов, Александър Гечев, Георги Близнаков. Двама от тях се оказаха криминално проявени. На Маринов, обаче обвиненията бяха свалени, тъй като нападнатото семейство не успя да го разпознае като нападател.

Днес, съдията Николай Младенов заяви, че постъпката на Христов, Близнаков и Гечев се отличава с изключителна дързост, цинизъм, незачитане на правовия ред, както и честта и достойнството на другите хора. По думите му са събрани достатъчно доказателства, че Гечев е налетял да бие Васко Наумов, удрял го е с палка по главата и му е избил зъби. Близнаков също е удрял с палка Наумов по главата, а Христо Христов - по ръката.

Според адвокатката им - Марияна Димитрова, общественият интерес по делото е голям и съответно и натиска върху магистратите. Съдът обаче уточни, че право на медиите е да отразяват фактите, което само по себе си не означава натиск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    4 0 Отговор
    Там им е мястото на тия руски наемници!Това на околовръстното беше фашизъм в действие!
  • 2 Vasik Atanasova

    0 1 Отговор
    КЪДЕ Е ШЕФА ИМ ЧЕ ДА ГИ ИЗКАРА
  • 3 клаксон

    1 2 Отговор
    Браво! Аз сега като знам че има ред и съд, от утре почвам навсякъде по улиците да натискам клаксона и да псувам. А някой ме е пипнал, и съм го осъдил на минутата.

    Коментиран от #4

  • 4 КАРДАНА

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "клаксон":

    КЛАКСОН НА КОЕ БЕ ЩЕ НАТИСКАШ МОМЧЕТО Е ЕРБАП ПРЕД ТОЛКОВА ТЪПАНАРИ АКО СИ ТИ ЩЕ СЕ ТЕЛЕПОРТИРАШ