Отидете към основна версия

15 777 60

Задържаха бургазлията, заплашвал шофьор на автобус

  • автобус-
  • бургазлията-
  • заплашвал-
  • шофьор

Извикаха ме на разпит, но очаквам да ме освободят, каза за "Флагман" младият мъж, заплашвал шофьор на автобус край Бургас.

Той е идентифициран от полицията и извикан на разпит. По-късно обаче от ОДМВР потвърдиха, че мъжът е задържан за срок от 24 часа.

Шофьорът-кибритлия се казва Ангел Р.  и живее в бургаския ж.к."Зорница". Автомобилът, който е управлявал не е бил негова собственост. Той ще трябва да обясни поведението си днес и ако има достатъчно събрани доказателства ще бъде подведен под отговорност.

„Карах си по магистралата с около 150-160 км/ч. Отдалеч видях автобуса, че се е залепил зад камион, но не тръгва да го изпреварва. Помислих си, че ще поддържа неговата скорост. След като доближих обаче той изведнъж реши да навлезе в лявата лента, пусна си мигача и без въобще да се огледа назад ми пресече пътя. Завъртях се, цяло чудо е, че нямаше друга кола, защото щяхме да се блъснем. Автомобилът, който управлявах е със задна предавка, заради което бях на път да се обърна по таван. Едва овладях колата“, разказа мъжът.

По думите му след краткото стъписване той все пак успял да продължи по пътя си. Настигнал шофьора, но нямал никакви намерения да влиза в диалог с него. Направил му жестове с ръка, за да го попита какво прави.

„Вместо да се извини той с ръка метна на страни и ми показа да се махам. Изпуснах си нервите, съжалявам! Всеки е попадал в такава ситуация и знае, че изпада в състояние на временен афект. Нищо нямаше да му направя. Разговорът ни продължи 10-ина секунди повече от това, което е записано във видеото. След като приключи не съм направил нищо“, допълни той.

Припомняме, че тази сутрин мъжът бе заснет с любителско видео да заплашва шофьор на автобус.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини