Отидете към основна версия

6 161 5

Боен арсенал в къщата на сина на Кирил Рашков

  • катуница-
  • арсенал-
  • оръжие-
  • открито
Снимка: МВР

Незаконен боен арсенал бе открит вчера в къща в Катуница, съобщиха от МВР. При претърсване в таванско помещение на къщата на починалия син на Кирил Рашков - Иван, на ул. „Петко Войвода”, служителите от РУП – Асеновград са намерили и иззели автоматичен пистолет „Узи” със заглушител с два пълнителя и 45 патрона, пистолет „Браунинг”, автоматичен пистолет без марка и модел със заглушител и пълнител, револвер „Смит и Уесън” с 3 патрона,  8 опаковки „Амонит”, 10 пресовки взривно вещество, пълнител с 20 патрона и 101 патрони с различен калибър. 

 
Работата по изясняване произхода и собственика на намерения арсенал продължава, уточняват от МВР.
 
Според източници на "Монитор" тайникът е намерен при повторното претърсване на къщите на Кирил Рашков. Обискиращите се натъкнали на добре скрити къси автомати и патрони за тях. Вчера през целия ден униформени от Асеновград и София тарашиха повторно домовете на царската фамилия в селото.
 
При първите претърсвания преди дни оръжието не било открито. То било скрито добре в тайник в една от опожарените къщи на фамилията. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Катуница пак се вдигна на протест

    Жителите на Катуница отново се вдигнаха на протест. В този момент те блокират главния път за Садово и съседните села, предаде Нова телевизия. П ...
    17.10.2011
    1 970
    4