Last news in Fakti

17 Октомври, 2011 19:34 1 911 4

Катуница пак се вдигна на протест

  • катуница
Катуница пак се вдигна на протест - 1
Снимка: БГНЕС

Жителите на Катуница отново се вдигнаха на протест. В този момент те блокират главния път за Садово и съседните села, предаде Нова телевизия.

Протестиращите твърдят, че институциите бездействат, защото няма повдигнати обвинения за смъртта на двете момчета, които загинаха при безредиците миналия месец.

Освен, че хората в Катуница настояват за строги обвинения срещу виновните за смъртта на двете момчета Ангел и Павел, те искат полицията да разкрие и за какво е било предназначено огромното количество боен арсенал, открито в къщата на покойния син на Кирил Рашков - Иван. Местните жители недоумяват  защо по този случай все още няма арестувани от рода Рашкови. В опожарената къща, в която бе намерено оръжието, са живели внуците на Кирил Рашков и една от снахите му.   

В специален тайник на тавана преди три дни полицията откри автоматични пистолети със заглушител, пълнители и патрони, осем опаковки Амонит и 10 пресовки взривно вещество. Експерти от София правят анализ на оръжията и боеприпасите и снемат отпечатъци от тях. Белезите на всеки от пистолетите ще бъдат подробно проучени в масивите на МВР. Целта е да се разбере дали с незаконното оръжие не е било извършено престъпление.

Една от работните версии, за която научи Нова телевизия от свои източници, близки до разследването., е свързана с избухването на бомба преди две години в кафенето на бившата кметица на селото София Христева. Тогава тротиловата шашка издълба огромна дупка в двора и по чудо не взе жертви. Предполага се, че намерените бомби са същите.

От полицията и прокуратурата в Асеновград засега пазят пълно мълчание, но официално потвърдиха, че Кирил Рашков и внукът му ще бъдат разпитани в следствения арест за открития боен арсенал. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 emo

    0 0 Отговор
    nyama li kray za tiya .............. !!!
  • 2 Димитър Димитров

    0 0 Отговор
    искаме резултат
  • 3 пак

    0 0 Отговор
    Пак замазване, ама прокуратурата е получила от тия доста пари. Защо повдигат обвинение за заплаха, а не за поръчителство?
  • 4 никола таушанов

    0 0 Отговор
    Съучастник в убийство,той го е поръчал,посочил е човека който трябва да бъд е убит-затвор за него