Отидете към основна версия

9 581 23

С „Калашник“ срещу циганската престъпност в Русия

  • русия-
  • цигани-
  • олег шишов-
  • престъпност

Циганите се разбягали, а Олег Шишов натоварил семейството си на колата и изчезнал в неизвестна посока

Излиза ли циганската престъпност из под контрол. Това се питат руските медии, коментирайки последния инцидент с роми в Екатеринбург.

През уикенда 38-годишният Олег Шишов стреля на месо срещу 30 цигани, пристигнали пред дома му със 9 коли за саморазправа след възникнал конфликт. Ромите дори се опитали да влязат в дома на руския предприемач. Това принудило Олег Шишов да открие срещу тях огън от автомат „Калашников“.

При завързалата се престрелка бил убит 27-годишен ром, който е бил известен в региона като ММА боец. В болница издъхнал втори циганин.

Други седем души, сред които няколко младежи са били ранени.

Циганите се разбягали, а Олег Шишов натоварил семейството си на колата и изчезнал в неизвестна посока. В понеделник той заедно с няколко приятели и адвокат се предал на полицията, след като научил, че се издирва за стрелбата.

Самият Олег Шишов заяви пред руските медии, че циганите се опитали да хвърлят в дома му граната.

Свидетели на инцидента разказват, че всичките цигани били въоръжени като пристигнали пред дома на предприемача. Те ясно показали, че имат намерение да влязат в дома му, за да се разправят с него. Не ги спирал и факта, че тогава в къщата била съпругата на бизнесмена заедно с децата им. Нападателите цигани не знаели, че 38-годишният Олег Шишов е бивш служител на руските спецслужби. Това му помогнало да защити своя живот и този на своето семейство, пише блогърът Алексей Зотев.

Според него не е нормално властта да преследва човек, който се е защитил от въоръжено нападение, а в същото време част от циганите, участвали в погрома спокойно да живеят в къщите си. Дори в болница съвсем необезпокоявани от властите се лекуват ранените при инцидента.

Една от последните ескалации на напрежението с циганската общност стана на 15-ти март в руската област Тула. Тогава, заради повреда на газопровода около 4000 души в региона останаха без газ. Оказа се, че повредата се дължи на незаконни ромски връзки с газопровода. Докато служителите на газопроводната компания са се опитвали да прекъснат нелегалните връзки, на своеобразен бунт са се вдигнали стотици роми. Нападателите са били въоръжени с палки и камъни.

Властите се принудиха да използват спецчасти, за да овладеят ситуацията.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Роми живеят в имението на Лев Толстой

    Тулските градски и федерални власти са загрижени за появата на незаконни цигански къщи в района на Ясна поляна. Имението на известния руски писател Ле ...
    06.10.2016
    3 224
    6