Отидете към основна версия

1 900 0

За кожата на един премиер

  • сърбия-
  • ивица дачич
Снимка: БТА/АР

Сръбският премиер Александър Вучич обяви, че не вярва оръжието, открито близо до семейната му къща, да е свързано с опит за покушение срещу него, предаде ТАСС.

В събота вечерта полицията в сръбската столица намери в кола на пътя, водещ към дома на родителите на Вучич в квартал на Белград, боен арсенал - ръчен гранатомет, гранати и боеприпаси за автомат и за снайпер. Премиерът и семейството му бяха спешно евакуирани от района.

"Не е имало опит за покушение. Няма никакви доказателства, че са искали да ме убият", заяви Вучич на пресконференция в Белград.

Вучич подчерта, че виновниците, ако бъдат открити, трябва да понесат най-тежко наказание, защото в районa играят деца, които може да бъдат убити.

Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович заяви по повод снощните събития, че това не е първият подобен случай през последните месеци, предаде радио Б92. Той не уточни какво има предвид, но сръбското общество знае за най-малко три такива инцидента.

Все още няма извършени арести във връзка със съботния инцидент. Той стана факт пет дни, след като властите задържаха няколко души, замесени в предполагаем заговор за манипулиране на изборите в Черна гора на 16 октомври.

През последните седмици западната ни съседка се превърна в арена на няколко зрелищни покушения за разчистване на сметки между престъпни групировки.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини