Отидете към основна версия

11 911 36

Българин е съучастникът от берлинското метро (Видео)

  • берлин-
  • метро

Арестуваният в понеделник придружител на престъпника в берлинското метро е освободен, съобщава германският всекидневник „Тагесшпигел”. Вероятно не е е имало достъчно доказателства за арест, казват източници от органите на реда. Срещу мъжа с български произход не може да се обоснове подозрение за нанасяне на опасна телесна повреда.

За показанията на българина експерти по сигурността не дават никакви данни, за да не попречат на разследването. Досега не е известно повече от това, че мъжът е арестуван по сигнал на граждани.

Българинът е разпознат на кадрите от охранителните камери. На тях се вижда, че след удара на неговия познат той вдига без емоции бутилка с бира. Според „Тагесшпигел” остава открит въпросът в каква връзка е българинът с престъпника от берлинското метро. Съобщава се още, че той няма берлинско местожителство.

Говорителят на берлинската полиция Мартин Щелтнер заяви за n-tv: „Ще заловим главния виновник“. По думите му българинът е признал, че е бил на мястото, но засега не може да бъде доказана вината му.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини