Отидете към основна версия

8 217 42

И четиримата нападатели в Берлинското метро са българи

  • метро-
  • берлин-
  • българи-
  • нападатели-
  • емигрант-
  • германия-
  • жена

Всички четирима мъже, които участваха в бруталното нападение в берлинското метро са идентифицирани. Те най-вероятно са избягали в чужбина, пише немският вестник „Билд”. Бруталният мъж и неговите придружители са изчезнали в чужбина. Въпреки, че те са идентифицирани, както главният виновник, така и неговите придружители, не се е стигнало до арестите им.

Според информация на „Билд” полицията и прокуратурата изхождат от това, че те са напуснали страната и очевидно са в България. Оказва се, че и четиримата участници в нападението на берлинското метро са роднини. В понеделник единият от българите бе разпитан от следователите, но след това освободен. След като следователите са решили да арестуват главния виновник са установили, че той не пребивава на жилищния си адрес. Според информация на ”Билд”, органите за сигурност ще потърсят правна помощ. Засега немската прокуратура не се е изказала по този въпрос.

По информация на „B.Z.” говорителят на прокуратурата Мартин Щелтнер в Берлин е потвърдил, че и четиримата нападатели са избягали в чужбина. Той също е потвърдил, че и четиримата са българи.

Междувременно много популярни лица се обърнаха чрез социалните мрежи по следния начин: „Берлинчани, някой ще познае ли тези подли идиоти?” Така се изрази артистът Ян Йозеф Лийферс. Мнозина други, между които търговци, бизнесмени започнаха да събират пари за награда на този, който залови бруталните нападатели.

Факти.бг припомня, че нападението бе осъществено на 28 октомври тази година. От записите на камерите в метрото бяха индентифицирани четиримата нападатели на 26-годишната жена. На записа се вижда как единият от тях я рита в гръб, а тя пада по лице на стълбите на метрото. Оказа се, че жената е със счупена ръка, освен преживяния шок. Освен това на камерите се вижда как нападателите вървят с бутилка бира. Един от участниците в нападението бе разпитан от берлинската полиция, след което освободен, заради липса на достатъчно доказателства за повдигане на обвинение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини