Отидете към основна версия

3 715 10

За 10 дни цигани биха 4 горски в Панагюрско

  • поибрене-
  • горски-
  • цигани-
  • дърва

Според началника на местното горско, жителите на ромската махала получават целеви помощи за отопление, но не разходват средствата за това

За последните 10 дни има четирима пострадали горски служители в Панагюрско. Вчера двама горски стражари бяха пребити в панагюрското село Поибрене след направена забележка за изхвърлен боклук.

Според началника на местното горско, жителите на ромската махала получават целеви помощи за отопление, но не разходват средствата за това.

Ромите изсичат близките гори, за да си набавят дърва за отопление.

При един от инцидентите нарушител е заловен в Панагюрище, като той посяга на горския служител с метална тръба. В опит да се предпази, горският служител е ударен през ръката и има два счупени пръста, съобщи бТВ.

При друг случай горски стражар отново е бит, но все още тече разследване дали става въпрос за инцидент по служба или за битов инцидент.

Според местните стражари незаконната сеч е всекидневие в този край. Те казват, че пишат постоянно актове, но не знаят дали реално има събираемост на глобите.

Горските поискаха помощ от държавата, за да се справят със ситуацията. Утре се готви и протест на стражарите в ромската махала в Поибрене, като те призоваха всичките си колеги от цяла България да се включат.

Екип на „Здравей, България” отиде в болницата в Панагюрище, където е настанен един от пострадалите Пенчо Шанов. Той е с хематом в черния дроб. Другият е със сътресение на мозъка, напуснал е болницата по собствено желание.

Двамата горски забелязали мъж с каруца, който изхвърлял битови отпадъци в горския масив и се приближили към него със служебния автомобил.

„Колегата ми направи забележка. След това ни направиха засада. Започнаха да хвърлят камъни, удряха ни с тояги. Счупиха огледалото на служебния автомобил, след което започнаха да ритат и удрят по колата. Измъкнаха ни от нея и ни биха много. С нищо не сме ги провокирали”, разказа Шанов.

Началникът на Горското в Панагюрище Петър Тодоров обясни, че и друг път е имало подобни случаи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини