Отидете към основна версия

11 Май, 2017 13:32, обновена 11 Май, 2017 13:32 12 094 24

Окончателно: 38 години затвор за ромите, пребили мъж до смърт

  • роми-
  • побой-
  • смърт-
  • затвор-
  • розино-
  • рогача-
  • николай стоянов-
  • иван стоянов

ВКС остави в сила решението на Апелативния съд в Пловдив

Снимка: Plovdiv Online

Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, потвърждаващо присъдата на Окръжен съд – Пловдив, с която Николай Стоянов е осъден на двадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим и Иван Стоянов е осъден на осемнадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

С присъда от 27.05.2016 г. Окръжният съд в Пловдив призна ромите Николай Стоянов и Иван Стоянов виновен в това, че на 14.09.2014 г. в землището на с. Розино, обл. Пловдив, на газстанция и бензиностанция „Веселина”, намираща се на главен път І-6, източно от с. Розино, обл. Пловдив, в съучастие като извършител с Иван Стоянов и неизвестен извършител, умишлено е умъртвил Георги Рогачев - Рогача, а убийството е извършено по особено мъчителен начин.

Присъдата е окончателна.

58-годишния Рогачев притежавал бензиностанцията в Розино от години. Той многократно имал проблеми с ромите от Розино, които зареждали газ в автомобилите си, а след това отказвали да платят.

На 14 септември 2014 г. Николай Стоянов заредил дизел за 20 лева в товарния си автомобил, но отказал да даде пари за горивото. Служителят се обадил на собственика, който дошъл на място. Рогача се скарал със Стоянов, но той се обадил на свой близък, който дошъл с още трима души, сред които и племенникът Иван Стоянов. Тримата носели дървени колове, лопати и мотика.

Виждайки ги, бизнесменът влязъл в бензиностанцията, взел незаконно притежавана от него пушка и се опитал да сплаши ромите с нея. Към обекта обаче започнали да идват и други роми с тояги и камъни. Те се насочили към Рогачев и го обградили. Иван Стоянов ударил с лопата жертвата в дясното слепоочие, а след това с дървен прът го ударил и чичо му Николай.

Рогача загубил съзнание, а ромите избягали. Той бил откаран в болницата в кома и с много тежки травми и починал на 20 октомври 2014 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини