Отидете към основна версия

7 211 1

Незаконен боен арсенал в Ихтиман

  • боен арсенал-
  • незаконно оръжие
Снимка: МВР

Полицаи от Ихтиман иззеха незаконен боен арсенал, съобщиха от пресцентъра на МВР

Снощи около 20.30 часа на главен път 1-8, близо до пътен възел „Ихтиман” полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил Volkswagen Polo, управляван от П.Д. /40 г. /. 
 
Тръгвайки към колата полицаите забелязали, че шофьорът изхвърля чанта. В нея служителите на реда открили незаконна самоделна бойна карабина с монтиран оптически прибор. Оръжието било в разглобено състояние, пригодено за използване с боеприпаси за автомат „Калашников”. 
 
В чантата имало и чисто нов пистолет „Макаров”, както и над 30 патрона различен калибър. 40-годишният мъж е задържан. Последвало претърсване в дома му, откъдето криминалистите иззели самоделна малокалибрена пушка със заглушител и боеприпаси за нея.
 
В хода на разследването били установени редица нарушения на Закона за контрол на взривните вещества и общоопасните боеприпаси, заради което полицаите иззели и законно притежавани от П.Д. комбинирана карабина с бойна и ловна цев, ловна карабина с оптика и ловна пушка. Мъжът, който е криминално проявен за бракониерство, е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини