Last news in Fakti

13 Декември, 2011 12:09 7 184 1

Незаконен боен арсенал в Ихтиман

  • боен арсенал-
  • незаконно оръжие
Незаконен боен арсенал в Ихтиман - 1
Снимка: МВР

Полицаи от Ихтиман иззеха незаконен боен арсенал, съобщиха от пресцентъра на МВР

Снощи около 20.30 часа на главен път 1-8, близо до пътен възел „Ихтиман” полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил Volkswagen Polo, управляван от П.Д. /40 г. /. 
 
Тръгвайки към колата полицаите забелязали, че шофьорът изхвърля чанта. В нея служителите на реда открили незаконна самоделна бойна карабина с монтиран оптически прибор. Оръжието било в разглобено състояние, пригодено за използване с боеприпаси за автомат „Калашников”. 
 
В чантата имало и чисто нов пистолет „Макаров”, както и над 30 патрона различен калибър. 40-годишният мъж е задържан. Последвало претърсване в дома му, откъдето криминалистите иззели самоделна малокалибрена пушка със заглушител и боеприпаси за нея.
 
В хода на разследването били установени редица нарушения на Закона за контрол на взривните вещества и общоопасните боеприпаси, заради което полицаите иззели и законно притежавани от П.Д. комбинирана карабина с бойна и ловна цев, ловна карабина с оптика и ловна пушка. Мъжът, който е криминално проявен за бракониерство, е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маликубаев

    1 0 Отговор
    -Ами като не се е сетил да ги използва,а се е опитал да се оттърве от тях-ще лежи,и то не малко-на мой човек за един патлак му дадоха 4.5 г. ефективно-ха помисли пак за следващия път-пък и те не случайно са го спрели-стига с тез приказки за полицейски нюх и случайност-такива нямааа.....