Отидете към основна версия

5 729 11

Задържан за боя в Созопол: Трети ден съм тук за нищо

  • созопол-
  • клуб-
  • бой

Трети ден съм задържан за нищо. Моето мнение е, че трябва да бъда освободен. С един от арестуваните се запознах в ареста в Созопол. Не сме се договаряли предварително, отидохме в заведението, за да се забавляваме. Това обяви пред съда вчера 28-годишният Георги Недялков, цитиран от "Грамофона".

Той е един от петимата задържани за побоя в созополския бар „Бикини“. Състав на Бургаския районен съд реши, че арестуваните за побоя трябва да останат в ареста. Съдия Яна Атанасова прие доказателствата на прокуратурата и окачестви нападението като демонстративно и безпардонно.

Според нея има достатъчно доказателства, че нападателите не са били провокирани от персонала или клиентите на заведението. Тя прие и свидетелските показания, според които групата е била въоръжена. Очевидци твърдят, че мъжете са имали ножове, огнестрелно оръжие и електрошок.

Според защитата обаче ситуацията е по-различна. До момента няма доказателства кой от петимата е бил въоръжен и с какво оръжие е разполагал в нощта на побоя. Според Пламен Русев, който също е с повдигнато обвинение за инцидента, на негово място и на това на приятелите му можело да се окаже всеки един от клиентите на бара. И петимата отричат да са били с оръжие.

Посрещнаха думите на прокурора с насмешка, а Русев не се въздържа и възкликна „Това не е нормално“. Днес стана ясно, че и петимата са с добри професии, а единствено Димитър Харалампиев – Рочата в момента е с криминално досие. Той е осъден на пробация заради нападение над полицай.

Корабен инженер, пчелар, проектант и двама собственици на фирми са задържаните за побоя.Защитата ще разчита в хода на съдебното следствие на допуснати сериозни нарушения. Адвокат Веселина Василева обяви, че един от клиентите й – Георги Недялков не е бил разпознат.

Свидетел е показал снимката на друг човек, но въпреки това Недялков е задържан и обвиняем. Постоянният арест може да бъде обжалван. Най-вероятно още в понеделник петимата отново ще се изправят пред съда и ще настояват за по-лека мярка за неотклонение.

Според защитата единствено за Димитър Харалампиев може да се поиска втората по тежест мярка, а именно „домашен арест“. За останалите четирима – Георги Джендов, Георги Недялков, Пламен Русев и Красимир Апостолов тя би трябвало да е „подписка“, смятат адвокатите им.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини