Last news in Fakti

26 Юли, 2017 08:37 5 717 11

Задържан за боя в Созопол: Трети ден съм тук за нищо

  • созопол-
  • клуб-
  • бой

Трети ден съм задържан за нищо. Моето мнение е, че трябва да бъда освободен. С един от арестуваните се запознах в ареста в Созопол. Не сме се договаряли предварително, отидохме в заведението, за да се забавляваме. Това обяви пред съда вчера 28-годишният Георги Недялков, цитиран от "Грамофона".

Той е един от петимата задържани за побоя в созополския бар „Бикини“. Състав на Бургаския районен съд реши, че арестуваните за побоя трябва да останат в ареста. Съдия Яна Атанасова прие доказателствата на прокуратурата и окачестви нападението като демонстративно и безпардонно.

Според нея има достатъчно доказателства, че нападателите не са били провокирани от персонала или клиентите на заведението. Тя прие и свидетелските показания, според които групата е била въоръжена. Очевидци твърдят, че мъжете са имали ножове, огнестрелно оръжие и електрошок.

Според защитата обаче ситуацията е по-различна. До момента няма доказателства кой от петимата е бил въоръжен и с какво оръжие е разполагал в нощта на побоя. Според Пламен Русев, който също е с повдигнато обвинение за инцидента, на негово място и на това на приятелите му можело да се окаже всеки един от клиентите на бара. И петимата отричат да са били с оръжие.

Посрещнаха думите на прокурора с насмешка, а Русев не се въздържа и възкликна „Това не е нормално“. Днес стана ясно, че и петимата са с добри професии, а единствено Димитър Харалампиев – Рочата в момента е с криминално досие. Той е осъден на пробация заради нападение над полицай.

Корабен инженер, пчелар, проектант и двама собственици на фирми са задържаните за побоя.Защитата ще разчита в хода на съдебното следствие на допуснати сериозни нарушения. Адвокат Веселина Василева обяви, че един от клиентите й – Георги Недялков не е бил разпознат.

Свидетел е показал снимката на друг човек, но въпреки това Недялков е задържан и обвиняем. Постоянният арест може да бъде обжалван. Най-вероятно още в понеделник петимата отново ще се изправят пред съда и ще настояват за по-лека мярка за неотклонение.

Според защитата единствено за Димитър Харалампиев може да се поиска втората по тежест мярка, а именно „домашен арест“. За останалите четирима – Георги Джендов, Георги Недялков, Пламен Русев и Красимир Апостолов тя би трябвало да е „подписка“, смятат адвокатите им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ МИЛЕ

    25 0 Отговор
    ХВАНИ КЬОРАВИЯ,ЧЕ МУ ИЗВАДИ ОЧИТЕ......

    ХАХАХА.....
  • 2 Гостенин

    23 1 Отговор
    Споко,ще ви пуснат
  • 3 ббббббббб

    23 0 Отговор
    След като е съден с пробация не трябва ли вторият път директно да заминава към затвора ? Какво означава че е с добра професия? С купената диплома корабният инженер и проектанта едва ли могат да направят нещо.

    Коментиран от #10

  • 4 anonimen

    1 2 Отговор
    bil injiner ha ha toi i jivko martinov e deputat ama pravi reketi nali . trabva nai-posle zakonodatelstvoto da zaraboti i na men mi se shce da prebia sumati hora ama kato znam che namam grab po barzia nachin shce me osadat taka che stiga veche
  • 5 Ай сиктир бе

    8 0 Отговор
    Тези маймуни колко пъти са се возили в такситата със синия буркан??? Ако това им е трети път за същата или подобна проява да ги осъдят по-бързата процедура с максималната присъда заложен в закона, без право на замяна или намаляване. Трябва да има закон за рецидивизъм. Виновен два пъти и на третия максимална присъда, а на четвъртия умножена по две!!!
  • 6 Патриот

    3 1 Отговор
    Нека да останат да си починат случайните добри профисионалисти Биячи Раздават присъди На вън емнго топло нека да останат на Хладно във Ареста
  • 7 Читател Редовно

    5 2 Отговор
    Дирекно във Затвора със 220 км Без задна скорост
  • 8 FURIY

    1 5 Отговор
    съдииката не е е...а предишната вечер и приема нареждане от куките,че са се били-били са се,пиянска селяния,ама че не са въоражени се вижда много ясно,явно в съдебната система има хора с увредено зрение и слаб морал....
  • 9 НЕКОЙ

    7 0 Отговор
    държава за смях сме направо,какво се е стреснала държавата,съдията от разни бандити .затвор за такива по бързата процедура, какво чакат да убият човек ли ,тогава да ги вкарат.
  • 10 Хъво

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ббббббббб":

    Аз като съм завършил три висши образования значи имам право да убивам?
  • 11 яои65

    0 0 Отговор
    Простаци .Я ги оставете на баретите да им счупят коленете само. Да видим ще се правят ли на хлапаци.