Отидете към основна версия

1 494 6

Ковачева: Не си спомням да съм удряла бебе

  • емилия ковачева-
  • акушерка-
  • бебе

"Не си спомням да съм удряла бебе, не виждам и защо да удрям", каза пред съда Емилия Ковачева, която е обвинена за опит за убийство на новородено.

Тя каза, че е карала по 23- и 12-часови дежурства, а заплащането не било високо. В болницата имало липса на персонал.

Ковачева разказа, че в нощта на побоя тя била много уморена и не си спомня по часове какво е станало, а само, че е имало много работа, тя била много уморена, но е трябвало да продължи.

На сутринта е забелязала, че едното бебе е по-жълто, но това не било необичайно. Повечето бебета преживявали жълтеница. Тя разказа, че е уведомила доктора и са го прегледали. Докторката назначила да се вземе кръв, а Ковачева е изчакала да вземе резултатите.

През това време лекарката е говорила с майката, а Ковачева е чакала.

Ковачева изчакала колежката си, която е закъснявала за смяна, предала е дежурството и заръчала да се наблюдава бебето, после си тръгнала.

На 20 април 2015 г., нейна колежка й се обадила и казала за бебето със счупен череп. На 23 април в дома й дошли полицаи, обяснили, че трябва да отиде с тях. Сложили й белезници малко по-късно в колата и започнали да й говорят, че ще я осъдят и че била виновна. Завели я в Първо районно в София да пише обяснение и ѝ казали, че няма нужда от адвокат.

"През това време ме биеше полицай, който ме обиждаше и скубеше, надявам се да вземете справедливо решение", обърна се към съда обвиняемата Ковачева.

Акушерката Емилия Ковачева е обвинена в опит за убийство на бебето Никол, в нощта на 18 април 2015 г., когато то е било едва на четири дни. Днес в съда беше изслушана петорна техническа експертиза, потвърждаваща автентичността на записите от камерата в отделението на болницата.

Прокуратурата иска 12 години затвор за Емилия Ковачева. Прокурор Николай Христов посочи, че Ковачева е вменяема и може да носи отговорност. Побоят е можело да е с фатален край за бебето.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини