Отидете към основна версия

9 Ноември, 2017 13:06, обновена 9 Ноември, 2017 13:06 12 422 19

Младен Маринов: Задържахме един от бандата, взривила банкомат в Сапарева баня (СНИМКИ)

  • банкомат-
  • мвр-
  • акция-
  • издирване

Извършва се спецакция на МВР

Един от членовете на престъпната група, която тази нощ взриви банкомат в Сапарева баня, е задържан. Други трима се укриват в горски масив край село Боснек, потвърди за "По света и у нас" главен комисар Младен Маринов.

По думите на главния секретар на МВР това са хората, които са отговорни за част от взривените банкомати.

В с. Боснек за последно са видени извършителите. В 3.30 часа сутринта те взривяват банкомата в Сапарева баня, вземат парите, но по петите им тръгва полицията. Следва преследване. Извършителите заплашват живота на полицаите, за щастие няма ранени.

Бандитите успяват да избягат, тръгват към село Боснек, където се отклоняват по дерето край реката. Там оставят следи от бронята и не се знае дали в момент на паника, или от страх те изоставят колата. Вътре е намерена касетата с парите.

Полицейските екипи са пристигнали на място в 5 часа сутринта. Има жандармерия, хеликоптери, кучета, дори и спец. отряда за борба с тероризма. Операцията се провежда под ръководството на главния секретар на МВР Младен Маринов.

Отново взривиха банкомат, този път в Община Сапарева баня. Обирджиите още не са хванати и се крият в гора около село Боснек, съобщава НоваТВ.

Все още няма яснота каква е сумата, която е открадната от банкомата в Сепарева баня. От банката не пожелаха да коментират нищо свързано с обира.

Хората казаха, че това не е първият опит за обиране на банкомат в Сепарева баня. В центъра на града има два банкомата и двата са ставали мишена на крадци.

Само преди няколко месеца е правен опит за обир на взривеният тази нощ банкомат. За първи път обаче има взрив, но за щастие няма пострадали.

Пуснати са и дронове за издирване на хората. В акцията участва и хеликоптер на Гранична полиция.

В сряда банкомат бе взривен в София на улица "Велчо Атанасов" в квартал "Редута". Крадците са успели да вземат 60 000 лева.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини