Отидете към основна версия

2 343 7

Ислямист, заплашвал Нинова, опита да нахлуе в кабинета й

  • корнелия нинова-
  • ислямист-
  • кемил рамадан

Кемил Рамадан, който заплаши Корнелия Нинова и президента Румен Радев, е направил опит да нахлуе в кабинета на лидера на БСП.

Мъжът е бил спрян от охраната, успял е да избягал, но е заплашил, че ще се върне пак.

За случая от Позитано 20 веднага са подали сигнал и вчера полицаи са разпитали свидетели в централата на партията, пише Блиц.

През юни тази година, след отправени заплахи с sms-и до Нинова, Рамадан беше задържан от служители на ДАНС в близост до джамията в София.

Едно от съобщенията му до лидера на БСП гласеше: "Нинова, кажи на президентчето си Радев, че така не се прави – Ифтар вечеря на мюсюлманите! Седнали ми агентите на ДС на вечеря с главното мюфтийче, Андрейчо, и се подиграват на всички български мюсюлмани! Затова Аллах-Бог ще ви погуби. Аллахуакбар!!!"

След задържането му през юни той призна за изпратените от него съобщения, съдържащи заплахи и бе освободен след 24 часа. Тогава службите установиха, че изпращачът на заплашителните СМС-и изобщо не е с нарушена психика.

Кемил Ахмед Рамадан е по-големият син на имама в Костандово. Учил е в Саудитска Арабия и е член на забранената фондация ИГАСА. Изповядва радикален ислям. Бил е кандидат за президент.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини